Stiri medicale

Danemarca va eutanasia 17 milioane de nurci pentru a opri o mutație a Covid-19

Publicat: 04 nov. 2020
nurca
Mutația "ar putea reprezenta un risc ca vaccinurile viitoare impotriva coronavirusului să nu funcționeze așa cum ar trebui"

Danemarca, cel mai mare producător mondial de blană de nurcă, a anuntat că va eutanasia toate nurcile din țara după ce o mutație a noului coronavirus a fost detectată in fermele de nurcă și s-a răspândit la oameni.

Mutația „ar putea reprezenta un risc ca vaccinurile viitoare impotriva coronavirusului să nu funcționeze așa cum ar trebui”, a declarat premierul Mette Frederiksen, într-o conferință de presă, adăugând ca este necesar să se eutanasieze toate nurcile”.

„Virusul mutant ar putea avea astfel consecințe negative grave asupra răspunsului întregii lumi la pandemia în curs de desfășurare”, a spus mai spus aceasta.

Poliția daneză a estimat că ar trebui ucse între 15 și 17 milioane de nurci.

12 persoane sunt înregistrate în prezent ca infectate cu o formă mutantă de coronavirus, în Danemarca. Specialistii sustin că virusul mutant răspunde slab la anticorpi.

Industria nurcilor din Danemarca este cea mai mare de acest gen din lume, producând anual 12-13 milioane de piei.

Coronavirus a fost detectat la 207 ferme de nurcă daneze, a spus Frederiksen. Măsura de urgență ar opri efectiv industria pentru câțiva ani, a admis premierul.

Forțele armate și serviciile de pompieri vor fi implicate în sacrificarea animalelor, a mai spus oficialul.

Comentarii
Adauga un comentariu