Actualitate

Daniel Tudorache, despre alegerile locale: „N-am pierdut, am fost furat”

Publicat: 09 oct. 2020
Dan Tudorache
Dan Tudorache consideră că nu a pierdut alegerile locale, ci că „a fost furat”

Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, vorbește tot scandalul creat în leăgutră cu alegerile locale. Dan Tudorache consideră că nu a pierdut alegerile locale, ci că „a fost furat”. El spune că nu i-a fost respinsă contestația pentru că nu ar fi avut probe, ci pentru că ar fi depus-o prea târziu.

„Pot să spun că m-au furat, nu pot să spun că am pierdut. M-au furat, deci este o diferenţă”, a declarat Daniel Tudorache la sediul central al PSD, unde are loc o şedinţă a conducerii partidului cu organizaţia PSD Bucureşti.

Daniel Tudorache: „Mi se pare că a fost un furt pe faţă!“

Preşedintele Organizaţiei PSD Sector 1 consideră că nu au fost luate în considerare contestaţiile sale, pentru că s-a considerat că acestea au fost tardive.

„Deci, nu au constatat că nu s-a întâmplat nimic, ci că le-am depus târziu. Cum să le depun pe data de 29, când faptele s-au petrecut pe 30? (…) Mi se pare că a fost un furt pe faţă şi eu consider că n-am pierdut, am fost furat”, a precizat Daniel Tudorache.

PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1

PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public. Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat luni, la opt zile de la alegerile locale din 27 septembrie, rezultatele finale din București. Potrivit datelor oficiale ale AEP, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată de Clotilde Armand (Alianța USR-PLUS, susținută de PNL), cu 36.455 de voturi (40,94%).

Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, a declarat faptul că aştepta ca Biroul Electoral Central să ia în discuţie contestaţia sa privind imaginile apărute în spaţiul public cu persoane care au intrat în sala unde s-ar fi aflat sacii de voturi din BES 1.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie. Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta.(…) Am înţeles că mâine (va lua BEC în discuţie contestaţia – n.r.). Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine se vor lua în discuţie, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a preciza Daniel Tudorache.

Întrebat dacă este de acord ca Mitică Dragomir să fie pe lista de consilieri generali, el a arătat că acesta a fost pus pe listă de Gabriela Firea şi de staff-ul de campanie şi că a văzut lista atunci când a apărut.

„Nu l-am pus eu, deci nu pot comenta. L-am văzut şi eu, ca şi dumneavoastră, pe listă. Doamna Firea (l-a pus pe listă – n.r.) şi cu staff-ul ei de campanie”, a precizat liderul PSD Sector 1.

 

Adauga un comentariu