National

De-a râsu’-plânsu’. Iată pentru ce a primit o femeie o amendă de 10.000 de lei

Publicat: 05 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De-a râsu-plânsu. Iată pentru ce a primit o femeie o amendă de 10.000 de lei
O femeie a fost amendată după ce a ieșit din casă înainte să fie anunțată că trebuie să stea în izolare

Cazul unei femei din Arad arată cât de incompetente sunt uneori autorităţile române, care nu comunică între ele atunci când vine vorba de interesul cetăţeanului. Femeia s-a luptat câteva luni în instanţa pentru a dovedi că amenda primită de la autorităţi, pentru nerespectarea carantinării, este nedreaptă şi absurdă. Concret, a primit sancţiunea înainte de impunerea unei măsuri de carantinare. După logica autorităţilor, a fost pedepsită azi pentru o faptă pe care avea să o comită a doua zi.

Povestea începe în luna martie, când pandemia de coronavirus făcea ravagii în Italia şi începeau problemele şi în România. La acea dată, Anişoara Rus, o femeie din Arad, se întorcea acasă din Italia, zona Massa Lombardia, zonă care nu era considerată cu risc de autorităţi. La vamă, nu a primit din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică nicio restricţie, astfel că femeia şi-a văzut liniştită de viaţă.

După o săptămână, pe data de 12 martie, femeia a fost sunată de poliţişti şi anunţată că socrii ei au fost puşi pe o listă cu posibili infectaţi cu COVID, astfel că ea trebuie să stea în izolare câteva zile, lucru pe care l-a respectat, susţine specialarad.ro.

O zi mai târziu, pe 13 martie, Anişoara Rus s-a trezit cu poliţia şi un reprezentant al DSP la uşă, veniţi să o amendeze, pentru că în data de 11 martie, o zi mai devreme faţă de data când i s-a adus în vedere că trebuie să intre în carantină, a fost văzută în piaţă de un vecin, care a sesizat autorităţile.

Aşadar, pe data de 12 a fost anunţată că trebuie să intre în carantină, iar pe 13 martie a primit amenda pentru că în data de 11 martie fusese văzută la piaţă. După logica DSP, a primit o amendă pentru o faptă pe care avea să o comită a doua zi. Potrivit specialarad.ro, femeia şi-a angajat un avocat şi, după aproape 5 luni de procese, a reuşit să dovedească absurditatea situaţiei, iar amenda i-a fost retrasă.

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Un călător din Bucureşti a avut parte în această dimineaţă de o experienţă şocantă într-un tramvai. Deşi avea asupra sa cardul de călătorie, controlorii STB l-au amendat. Întreaga întâmplare, relatată pe o reţea de socializare, a stârnit indignare din partea internauţilor.

Situaţiile şocante în care sunt implicaţi controlorii de STB din Bucureşti nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Nu de puţine ori au existat momente în care aceştia au fost agresivi cu unii călători, chiar dacă ei circulau regulamentar. De asemenea, de foarte multe ori s-a întâmplat că aceşti controlori să amendeze cetăţenii pe nedrept şi chiar să profite de pe urma lor.

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB

În această dimineaţă, un bucureştean a avut parte de o experienţă şocantă, atunci când a urcat într-un tramvai. Avea asupra sa cardul de călătorie, deci totul era regulamentar.

Cu toate acestea, controlorii au profitat de faptul că bucureşteanul nu putea valida cardul de călătorie, deşi încercă de mai bine de jumătate de minut, aşa că explicaţiile acestuia au fost în zadar, căci s-a ales cu suprataxa. Pe grupul de Facebook „Eşti din Rahova dacă…”, bucureşteanul a povestit întreaga întâmplare.

„În această dimineaţă am trecut printr-un eveniment neplăcut şi dea dreptul dezgustător cu controlori de la STB din tramvaiul 32 şi vreau să aflu dacă şi voi aţi păţit aşa ceva şi cum trebuia procedat. Tocmai ce îmi cumpărasem un card nou cu călătorii pentru a merge legal cu mijlocul de transport. Înainte să mă urc în tramvai, îi văd şi pe domnii controlori, toate bune şi frumoase ca doar îmi cumpărasem card cu călătorii. Urc în tramvaiul 32, mă apropi de cel mai apropiat aparat de validare, apropi cardul de el şi realizez că nu funcţionează, nu îmi citeşte cardul. Mai încerc odată, şi încă odată şi încă odată şi nimic, aparatul nu voia să îmi citească cardul. În momentul în care tot încercam să îmi validez cardul, se apropie şi controlorii spre mine.

Înainte să mă întrebe ei ceva, le explic situaţia ca nu reuşesc să îmi validez cardul şi că de 30 de secunde tot încerc să fac acest lucru şi fără nici un rezultat.
Controlorul cu o fată de prost îmi ia cardul şi îl aşează de telefonul lui şi îmi spune că, cardul nu este validat şi îi spun, păi asta ştiu şi eu, mă chinui de 30 de secunde să îl validez. Se uită la mine şi îmi spune că îmi dă amendă pentru nevalidarea cardului, 50 de lei pe loc sau 500 de lei acasă. Mă uit la el şi îl întreb, vă bateţi joc de mine?

Adică cum să îmi daţi amendă din vina aparatului care nu funcţionează sau a cardului prost făcut? Şi plus că toţi călători care au fost de lângă acel aparat, au fost de faţă că am încercat să îmi validez cardul, dar fără reuşită. Până la urma mi-au luat datele şi de pe fostul abonament şi mi-au pus amendă de 500 de lei pe el, moment în care au şi coborât din tramvai şi eu după ei să le dau o bancnotă de 50 de lei să îmi deblocheze abonamentul şi să nu fiu nevoit să le plătesc 500 de lei.
Şi mulţumesc frumos celor care au sărit în ajutorul meu şi au încercat să mă ajute cu aceştia.. mulţumesc!” a scris acesta, pe reţeaua de socializare.

Adauga un comentariu