Magazin

De ce ar trebui să ții cont atunci când alegi nisipul pentru pisica ta?

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce ar trebui să ții cont atunci când alegi nisipul pentru pisica ta

Capacitatea de absorbție, compoziția sau capacitatea de a neutraliza mirosurile sunt câțiva dintre factorii de care trebuie să ții cont atunci când alegi nisipul pentru pisica ta. Îți oferim în continuare câteva recomandări pe care sa le iei în considerare:

Așternutul pe care îl cumperi pentru pisica ta este mult mai important decât ai crede. De fapt, este unul dintre factorii care oferă animalului tău cel mai mult confort, așa că trebuie să fii deosebit de atent când îl alegi. În mod ideal, așternutul de nisip pentru pisica ta este realizat dintr-un material foarte poros și are un nivel ridicat de absorbție pentru a neutraliza mirosurile, precum și un factor antibacterian puternic.

De ce este important așternutul igienic pentru pisici?

Cu siguranță îți e cunoscut faptul că pisicile, atunci când sunt în natură, fac o gaură în pământ sau aleg un pământ mai nisipos pentru a-și depozita excrementele. Din acest motiv, nisipul este esențial pentru ca acestea să poată reproduce același comportament în interiorul casei. Nisipul ajută la absorbția mirosurilor și la legarea deșeurilor, lucru ce va ușura colectarea excrementelor pisicii.

Dar cum să alegi așternutul pentru pisici? Răspunsul depinde de mai mulți factori:

  • Numărul de pisici deținute;
  • Dimensiunea pisicii tale;
  • Capacitatea de absorbție a nisipului;
  • Eficiența de a neutraliza mirosurile nisipului;
  • Ușurința de a îndepărta resturile de pe nisip;
  • Timpul pe care îl ai disponibil pentru a îngriji litiera;
  • Banii pe care vrei să-i investești;
  • Preferințele pisicii tale – fiecare are gusturi diferite.

Tipuri de așternut pentru pisici

Așternuturile pentru pisici devin din ce în ce mai sofisticate, cu noi tipuri care le îmbunătățesc proprietățile igienice și cu diferite game care se adaptează la nevoile diferite ale animalelor. Producătorii fac de obicei diferența între 4 tipuri de nisip pentru pisici:

  1. Așternutul absorbant pentru litieră. Este alcătuit din sepiolit, un mineral poros foarte absorbant, dar, deoarece nu este un liant, necesită schimbări frecvente pentru a menține litiera uscată și curată. Nici mirosul pe care îl emană nu este foarte plăcut. Este cel mai ușor de găsit și cel mai ieftin.
  2. Așternutul ecologic pentru litieră. Este cel mai scump dintre toate. Este compus din rumeguș, porumb și alte fibre vegetale și poate fi aruncat în toaletă. Desigur, deși este cea mai bună variantă de a avea grijă de planetă și de a absoarbe foarte bine mirosul, sunt șanse mari ca acesta să ajungă împrăștiat prin toată casa.
  3. Așternutul aglomerat pentru litieră. Este cel mai ușor de curățat, deoarece devine solid imediat ce intră în contact cu lichide și  permite ridicarea excrementele mai confortabil. Acest lucru se datorează bentonitei, o argilă foarte absorbantă. Cu toate acestea, este un nisip foarte fin care poate elibera praf și se poate lipi de labele pisicilor.
  4. Așternut pentru pisici din silicat. Este un tip de așternut sintetic absorbant compus din silicat de sodiu care neutralizează mirosurile, absoarbe rapid urina, acțiunea sa antibacteriană face ca așternutul să reziste mai mult în stare bună, este biodegradabil, nu se lipește de labele pisicii și eliberează puțin praf, astfel încât împiedică animalele să sufere de alergii și probleme respiratorii. Poate dura până la 30 de zile (cu o singură pisică). De obicei este de culoare albă și galbenă în timp. Nu toate pisicile tolerează acest tip de așternut, așa că va trebui să faci un mic test înainte de a te decide asupra lui.

Găsirea nisipului potrivit pentru felina ta poate ajuta la ameliorarea stresului acesteia și la prevenirea problemelor cu litiera, cum ar fi urinarea în afara cutiei de gunoi. Pisicile pot avea păreri puternice despre așternut, așa că nu trebuie să îți fie teamă să experimentezi cu diferite tipuri și texturi pentru a găsi cea mai bună variantă pentru ele. Găsește aici un petshop care să îți ofere mai multe variante de produse.

Dacă pisica ta începe să urineze sau sa defecheze în afara cutiei de gunoi, primul tău apel ar trebui să fie întotdeauna către medicul veterinar. Multe afecțiuni medicale pot provoca o schimbare în obiceiurile pisicii de folosire a litierei.

Adauga un comentariu