Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » De ce ar trebui să vă vaccinați chiar dacă ați avut Covid-19?
De ce ar trebui să vă vaccinați chiar dacă ați avut Covid-19?

De ce ar trebui să vă vaccinați chiar dacă ați avut Covid-19?

15 feb. 2021, 15:39,
în Sanatate

În timp ce studiile au arătat că expunerea la Covid-19 are ca rezultat imunitate timp de cel puțin șase până la opt luni, pacienții care au fost expuși anterior virusului se întreabă dacă vor fi sau nu vaccinați. Autoritatile de sanatate din intreaga lume recomandă vaccinarea acestora. O doză ar foi suficientă, potrivit autoritatilor franceze.

Fiecare săptămână aduce partea sa de inovații în ceea ce privește vaccinarea. În absența unei retrospective în fața acestui nou virus (și acum a variantelor sale), toți oamenii de știință împărtășesc ultimele lor descoperiri, astfel încât autoritățile sanitare să poată lua deciziile corecte pentru populație.

Ultimul subiect, pentru care încă nu aveam date: este necesar să fie vaccinați si pacienții care au contractat deja coronavirusul? Două studii noi (mici) par să sugereze că o doză de vaccin ARN mesager (ca cea de la Pfizer sau Moderna) ar putea fi suficientă pentru a-o proteja de reinfecție.

De ce ar trebui să vă vaccinați chiar dacă ați avut Covid-19?

Primul, realizat de oamenii de știință americani, a comparat efectul vaccinului Pfizer sau Moderna asupra a 109 persoane (două treimi nu au contractat Covid-19 și o treime da). Cercetătorii au descoperit că cei care au testat pozitiv au produs la fel de mult (sau mai mulți) anticorpi după o singură doză de vaccin decat ceilalți, care primiseră în mod obișnuit două doze, deoarece nu au fost niciodată infectați. Un al doilea studiu confirmă aceste rezultate. Realizat pe 59 de profesioniști din domeniul sănătății din America, arată că cei care fuseseră deja în contact cu virusul aveau mai mulți anticorpi circulanți decât alții imunizati cu prima doză.

În Franța, medicii îi sfătuiesc pe cei care au contractat deja boala să fie injectați cu o singura doză de vaccin. Președintele comisiei de instituții medicale a Asistenței Publice-Spitale din Paris (AP-HP), Rémi Salomon, el însuși afectat de virus, le-a explicat colegilor de la France Info:

„Am discutat puțin cu colegii mei de boli infecțioase, care m-au sfătuit să il fac. De fapt, este ca o lovitură de rapel”, a spus el. Într-o opinie emisă recent, autoritatile sanitare franceze au confirmat:

„Prin urmare, se recomandă efectuarea vaccinării după 3 luni de la infecție, de preferință cu o întârziere de aproape 6 luni”. Desigur, aceasta specifică faptul că infecția cu Covid-19 trebuie să fi fost confirmată printr-un test PCR și nu doar sugerată (de exemplu prin simptome).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`