Lifestyle

De ce ar trebuii să bei ulei de măsline pe stomacul gol

Publicat: 06 mai 2021
De ce ar trebuii să bei ulei de măsline pe stomacul gol
Multa lume incep sa consume ulei de masline pe stomacul gol in loc de cafeaua de dimineata

Cu siguranță ați auzit că mulți oameni adoptă o alimentație adecvată și la un stil de viață sănătos preferă să-și înceapă dimineața nu cu o ceașcă de cafea, ci cu o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol. Desigur, toată lumea știe despre beneficiile uleiului de măsline și despre faptul că diferite soiuri conțîn o mulțime de substanțe utile. Dar ce rost are să iei ulei de măsline pe stomacul gol, dacă îl poți adăuga doar la o salată proaspătă? Să ne dăm seama!

O lingură de ulei de măsline pe stomacul gol dimineața: care sunt beneficiile

Uleiul pe stomacul gol este un subiect preferat pentru dezbateri veșnice. Cineva practică acest obicei de ani de zile și în același timp se simte grozav, în timp ce cineva a început să aibă probleme serioase cu tractul gastro-intestinal după doar câteva zile. De ce este asta?

Nutriționiștii explică beneficiile după luarea uleiului de măsline pe stomacul gol prin următorii factori:

  • corpul nostru absoarbe cel mai bine nutrienții pe stomacul gol. Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă începeți ziua nu cu micul dejun sau cafeaua, ci cu o lingură de ulei de măsline.
  • este foarte important să începeți activitatea ficatului și a vezicii biliare dimineața. Pentru a face acest lucru, pe stomacul gol, ar trebui să beți ulei de măsline pentru a provoca eliberarea bilei.
  • De îndată ce bila este eliberată, începe să descompună în mod activ grăsimile și să elimine excesul de toxine din corpul dumneavoastră. In acest mod puteti scapa si de cosuri sau puteti prevenii aparitia lor. Și trebuie remarcat faptul că aceste procese de curățare pot dura toată ziua.
  • doar o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol este excelentă pentru a pierde excesul de greutate, motiv pentru care această metodă are o mulțime de susțînători care urmează diete etc. Lucrul este că uleiul învelește pereții stomacului, din cauza căruia există o scădere a poftei de mâncare. Pentru a spune direct, pur și simplu nu îți este foame.

Care sunt contraindicațiile consumului de ulei de măsline pe stomacul gol

Trebuie remarcat imediat că medicii nu sunt foarte entuziasmați de administrarea de ulei pe stomacul gol. Și de aceea:

  • uleiul de măsline este un produs gras și, prin urmare, stomacul și intestinele vor fi destul de dificil de digerat dimineața.
  • persoanele care au deja probleme cu tractul gastro-intestinal ar trebui să fie extrem de atenți la această manipulare, deoarece eliberarea activă a bilei poate provoca bolile existente și poate duce la o stare de sănătate precară.
  • pentru orice boli ale vezicii biliare, în general, este mai bine să refuzați o astfel de procedură.
  • dacă aveți cel mai mic disconfort după ce ați luat o lingură de ulei pe stomacul gol, atunci este mai bine să nu experimentați.

În orice caz, dacă decideți să recurgeți la aceast tratament, cel mai bine este să consultați medicul pentru a evita probleme sau exacerbări ale oricăror boli.
Adauga un comentariu