Terapii alternative

De ce avem nevoie de soare?

Publicat: 22 feb. 2021
femeie la plaja
Pe o vreme cu mult soare, oamenii sunt mai înclinați să-și recapete moralul.

Cu condiția să o folosiți cu măsură, cura solară poate face corpului cel mai mare bine. Din două motive principale: un moral bun și o stare bună de sănătate.

Pe o vreme cu mult soare, oamenii sunt mai înclinați să-și recapete moralul. Științific, acest lucru se datorează faptului că soarele blochează sinteza melatoninei. Acest „hormon al somnului” reglează ritmurile de veghe/somn. Când aveți parte de cantități mici se soare în timpul zilei, acest lucru vă permite să fiți activ și dinamic. Seara, promovează un somn mai profund.

Nevoia de soare: intră în joc mai mulți factori

Această influență a soarelui asupra moralului provine și din experiența psihologică. Trei elemente ar fi de luat în considerare:

A fi în contact direct cu un element (aici, soarele) ar influența bunăstarea și stima de sine. Comunicarea directă cu cosmosul ne-ar regla starea de spirit și ne-ar satisface căutarea contactului cu lumina.
Căldura oferită de soare i-ar permite unui om să realizeze un echilibru mai bun între temperatura corpului și cea din exterior, prin urmare să se simtă mai bine cu sine.
Bronzul se spune că creează un sentiment de bunăstare socială.
În plus, soarele poate sintetiza 95% din vitamina D. În perioadele reci, este frecvent să fii deficitar în această vitamină, care este esențială pentru consolidarea oaselor și a dinților. „Este important să fii expus la lumină cel puțin o jumătate de oră pe zi. Iarna, trebuie să vă gândiți la descoperirea feței și, eventual, a antebrațelor, pentru a facilita procesul de sinteză.

Adauga un comentariu