Magazin

De ce companiile cu renume folosesc servicii profesionale de colectare de creanţe?

Publicat: 12 mai 2020

In functie de cat de vechi sunt sumele restante pe care compania dumneavoastra le inregistreaza, procesul de recuperare de creante poate fi uneori anevoios si de aceea este important ca acest aspect al activitatii companiei dumneavoastra sa fie gestionat de o firma de recuperare creante cu experienta, care stie cum sa abordeze orice fel de situatie, tinand cont de legislatia in vigoare si avand intotdeauna o abordare etica, orientate spre rezultate. 

A primi sumele restante inapoi este o activitate ale caror rezultate sunt foarte importante pentru bunul mers al companiei – trebuie sa luati in considerare ca un flux de numerar sanatos este vital pentru o buna functionare a companiei, pentru plata salariilor si pentru plata facturilor. De asemenea, recuperarea creantelor trebuie abordata astfel incat partenerii care inregistreaza facturi restante sa apeleze in continuare la achizitia produselor si serviciilor dumneavoastra iar colaborarea sa fie una de tip win-win. 

Procesul de colectare de debite contine diferite etape si include o serie de proceduri in cazul in care acesta se prelungeste. Uneori este suficient ca o a treia parte sa trimita o notificare, un email sau un sms. De obicei o plata rapida intervine aici in situatia in care partenerul este de buna credinta si poate pur si simplu a uitat de factura respectiva sau s-a confruntat chiar el insusi cu probleme de lichiditate. Insa, sunt situatii care nu pot fi rezolvate prin proceduri de colectare amiabila si atunci trebuie sa intervina un avocat sau un executor. Astfel, este chiar recomandat ca procesul sa fie gestionat de o firma de recuperare de creante. 

In plus fata de beneficiile deja cunoscute, enumeram o serie de aspecte care cu siguranta vor contribui la decizia de a colabora cu o firma de recuperare de creante:

  • Partenerii vor prioritiza facturile dumneavoastre
  • Termenul de plata va fi unul mai redus
  • Veti avea mai mult timp alocat proiectelor care va fac placere
  • Departamentul de contabilitate va fi foarte fericit
  • Valoarea provizionarelor va fi redusa
  • La cerere, veti beneficia de rapoarte dedicate ce contin actiunile efectuate de catre echipa Intrum

Astfel, cu ajutor din partea unei echipe profesioniste, veti beneficia de servicii eficiente de colectare de creante pentru facturile dumneavoastra restante, indiferent de vechimea sau valoarea lor. Bineinteles, cu cat acestea sunt mai recente cu atat sansele de recuperare sunt mai mari insa companiile dedicate cu experienta cu siguranta pot gestiona orice fel de caz. 

 

 

 

Adauga un comentariu