WoW!

De ce e atât de lăudată apa de ploaie?

Publicat: 23 mart. 2020

Apa de ploaie este benefică pentru orice grădină, dar şi pentru plantele de apartament. Profită de fiecare zi ploioasă şi colectează apă atât de necesară plantelor tale.

Colectează apa de ploaie

Apa de ploaie este considerată a fi unul dintre cele mai curate tipuri de apă, deoarece nu conţine calcar şi alte săruri. În zilele ploioase este bine să colectezi apa pluvială în recipiente mari, cum ar fi butoaiele. Acestea pot fi plasate fie sub jgheaburi, fie într-o zonă în care apa de ploaie se scurge în cantităţi mari.

Când butoiul s-a umplut acoperă-l cu un capac şi depozitează-l într-un loc întunecos şi răcoros cum ar fi magazia sau pivniţă. Foloseşte apoi apa de ploaie colectata pentru a udă plantele din grădină în zilele secetoase. În acest fel nu doar că vei face economie însă vei oberva ca plantele se vor dezolta armonios şi vor fi mult mai sănătoase.

Avantajul colectării apei de ploaie

Dacă nu ai un sistem de irigaţie în grădină, în lunile secetoase plantele tale pot avea de suferit din cauza lipsei apei. În prezent, apa este scumpă, fie ca o iei de la robinet, fie ca o iei dintr-o fântână cu hidrofor. În schimb, apa de ploaie este gratis şi poţi uda cu ea plantele din grădina când ai nevoie.

Dacă ai însă o grădină foarte mare şi nu ai şanse să strângi suficientă apă pentru a uda toate plantele, foloseşte apa de ploaie doar pentru cele mai sensibile.loading...

Adauga un comentariu