Actualitate

De ce e bine sa pui coaja de lamaie pe calcaie. Acest truc eficient are efecte rapide

Publicat: 19 feb. 2020
Coajă de lămâie pe călcâie
Coajă de lămâie pe călcâie

Coajă de lămâie pe călcâie. Chiar dacă nu este vară şi crezi că poţi ascunde în şosete călcâiele crăpate, nu este o soluţie să le laşi aşa. În crăpături îşi pot face „adăpost” germeni şi bacterii periculoase. Iar acestea pot să-ţi dea bătăi de cap mai mari decât aspectul inestetic al călcâielor crăpate.

Crăpăturile de pe călcâie pot apărea din diverse motive:
– diabet,
– tulburări ale tiroidei,
– boli cronice care afectează pielea
– îmbătrânirea.

De asemenea, ele mai pot fi cauzate de:
– anumite bacterii,
– deshidratare,
– expunere excesivă la apă,
– pantofi nepotriviţi,
– circulaţie sangvină deficitară.

Coajă de lămâie pe călcâie

Dar nu-ţi face griji! Poţi rezolva această problemă rapid, la tine acasă. Uneori, trucurile mici funcţionează mai bine decât tot ce exista deja pe piaţă şi promite efecte rapide.

Ei bine, banala lămâie îţi vine în ajutor şi de această dată. Iată ce trebuie să faci. Taie o lămâie pe jumătate şi stoarce-o, după care pune-o pe călcâie. Încalţă o pereche de şosete şi păstrează lămâia pe călcâi pentru 30 de minute, apoi aplica crema hidratantă. Pentru rezultate optime, repeta această procedură de 2-3 ori pe săptămână.

Alte remedii pentru călcâile crăpate

Sarea grunjoasă este un alt tratament bun pentru pielea îngroşată de pe călcâie. Tot ce trebuie să faci este să înmoi picioarelor, jumătate de oră, în apă caldă în care ai pus doi pumni de sare. Cât stai cu picioarele la înmuiat, relaxează-te la un film sau frunzăreşte o revistă.

Nu-ţi poţi imagina cât de moi ţi se vor face călcâiele. Aplică apoi o cremă hidratantă destinată acelei zone, iar ea va intra în piele mult mai bine. Astfel, vei avea călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.

Și mierea este folosită pentru a înmuia şi catifela pielea uscată sau aspră. Mierea are efect puternic hidratant precum şi proprietăţi antibacteriene. Așadar, ea va preveni dezvoltarea microbilor pe suprafaţa respectivă.

Cum procedezi! Dizolvă 250 g miere într-o oală de 2-3 litri umplută cu apa. Apoi răstoarnă apă într-un recipient în care să îţi ţii picioarele timp de 20 de minute.

Adauga un comentariu