Culinar

De ce este aşa de recomandată mierea de rapiță

Publicat: 30 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este aşa de recomandată mierea de rapiță

Abundența de principii nutritive ale mierii de rapiță prezintă nenumărate beneficii pentru frumusețe și sănătate, fiind un excelent remediu în bolile de stomac, în bolile cardiace, renale, în osteoporoză și în bolile respiratorii, prin prevenirea afecțiunilor pancreatice, splenice și hepatice.

Compoziția mierii de rapiță

Mierea de rapiță este obținută din rapiță, o plantă oleaginoasă a cărei compoziție conține hidrați de carbon, substanțe minerale precum sodiu, calciu, fier, potasiu și fosfor, lipide, grăsimi, betacaroten, vitaminele A, B1, B2 și C, celuloză, mucilagii și rezine.

Cum recunoaștem această miere?

Se poate recunoaște după colorația slabă de un galben deschis și după textura extrem de fină. Are un miros și un gust deosebit, mierea tartinabilă fiind ușor de confundată cu șerbetul.

Datorită proprietăților curative excepționale și conținutului de Q3, care este extrem de necesar pentru sănătatea oaselor, mierea de rapiță este recomandată persoanelor suferinde de boli care afectează stomacul, inima, rinichii, de osteoporoză și de boli respiratorii.

Pe lângă menținerea și refacerea elasticității pereților vasculari, mierea de rapiță are capacitatea de a ajuta și la scăderea nivelului de colesterol rău. Consumată regulat, aceasta protejează splina, pancreasul și ficatul, mulțumită acțiunii puternice antibacteriene.

Cu această putere bactericidă este capabilă să distrugă bacterii precum stafilococul, helicobacter pylori, enteroculul și streptococul. Mierea de rapiță este recomandată în tratamentul rănilor și arsurilor, precum și în tratamentul ulcerelor, deoarece acționează ca un agent terapeutic antiseptic.

Fiind mult superioară de mierea polifloră, de tei sau de salcâm, mierea de rapiță prezintă o serie întreagă de proprietăți și este folosită cu succes și în tratamentele cosmetice cu adevărat miraculoase, întrucât conținutul bogat de vitamina E luptă eficient împotriva îmbătrânirii pielii.

Mierea de rapiță și lămâie, recomandat pentru bolile de ficat

Amestecul de mai jos este recomandat pentru reducerea stresului, pentru îmbunătățirea funcțiilor ficatului, pentru susținerea efortului fizic și intelectual și nu în ultimul rând, pentru întărirea organismului slăbit în urma perioadelor de convalescență.

Cum se prepară?

Se spală foarte bine trei lămâi, se lasă să se usuce apoi se taie în cubulețe, cu tot cu coajă. Cubulețele se pun într-un borcan de sticlă, de 800 de ml, și se adaugă peste ele mierea de rapiță, până se umple borcanul. După aceea, borcanul umplut se închide ermetic și se lasă amestecul la macerat, până la obținerea sucului.

Cum se administrează?

Se administrează câte o linguriță de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

Remediu pentru osteoporoză

Ingrediente necesare:

  • 200 de grame de făină de orez
    200 de grame de miere de rapiță
  • 50 de grame de polen
    100 de ml de lapte dulce, nefiert

Mod de preparare:

Într-un vas curat, se amestecă toate ingredientele de mai sus, până se obține o masă omogenă. Se transferă apoi într-un vas de sticlă închidă la culoare și se păstrează la frigider.

Mod de administrare:

Se administrează trei linguri, cu două ore înaintea meselor principale, zilnic, până la terminarea amestecului.

Tratament naturist cu miere, ouă și nucă

Ingrediente necesare:

  • 15 ouă de la țară
  • Un kilogram de nucă măcinată
  • Un kilogram de miere de rapiță
  • 200 de ml de țuică naturală sau bitter suedez

Mod de preparare:

Cojile de ouă se pisează, obținându-se un praf; lămâile se storc și se strecoară sucul, apoi se adaugă peste coaja de ou, în ala fel încât aceasta să fie complet acoperită. Vasul închis se păstrează la loc întunecos și răcoros, până se topește praful, timp de aproximativ 15-18 zile, amestecând periodic cu o lingură de lemn curată.

După ce praful de ouă s-a dizolvat, compoziția se strecoară, se adaugă mierea, țuica și nuca, se amestecă și se pune la rece.

Mod de administrare:

Începând cu a doua zi, se consumă câte două linguri de trei ori pe zi, după mese. După o pauză de șase luni, cura se poate repeta.

Acest tratament de calciu natural este foarte eficient în fracturi osoase, spasmofilii cauzate de lipsa de calciu, în bolile reumatismale, în rahitism și pentru decalcifiere.

Mierea de rapiță în cosmetică

Fiind un ingredient de bază în măștile cosmetice, mierea de rapiță luptă eficient împotriva îmbătrânirii pielii și îi menține tonicitatea și elasticitatea, mulțumită conținutului important de vitamina E.

O linguriță de miere de rapiță se amestecă cu șase picături de ulei de Argan, apoi se aplică delicat pe față. Se lasă să acționeze timp de un sfert de oră, după care se călește fața cu apă călduță.

Acest amestec poate înlocui, fără nici o problemă, crema de față obișnuită, întrucât are acțiune hidratantă și nutritivă.

Adauga un comentariu