Boli si tratamente

Importanța de a avea o saltea bună pentru spate

Publicat: 12 aug. 2020
saltea bună pentru spate
De ce este importanta salteaua

De ce este importanta salteaua? Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente probleme la adulți. De cele mai multe ori, acest lucru se explică prin obiceiurile proaste în ceea ce privește postura, dar și prin utilizarea de paturi proaste. Este o realitate, însă combinația cu arcuri pentru saltele este esențială pentru a promova calitatea somnului, dar și bunăstarea spatelui. Din mai multe motive, prin urmare, este esențial să vă alocați timp pentru a vă alege lenjeria de pat și, în special, salteaua. De ce este atât de important?

Avantajele unei saltele bune

La adulți, problemele de spate, dar și cele de somn sunt foarte frecvente. Cu toate acestea, există metode foarte simple de a alina aceste afecțiuni cotidiene, care uneori pot provoca dureri foarte enervante. Alegerea patului potrivit și o saltea Hypnia poate fi începutul soluției.

Dar de ce este atât de importantă salteaua pentru spate? Pentru a permite unei persoane să se recupereze bine în timpul somnului, corpul său trebuie să fie relaxat, dar și ca coloana vertebrală să adopte o poziție naturală. Paturile proaste au drept consecință exercitarea de stres asupra discurilor vertebrale și, prin urmare, provocarea durerii. Lipsa somnului nu face altceva decât să înrăutățească această durere.

Concret, salteaua funcționează cam ca amortizoarele în timpul somnului. Provocare constă în menținerea coloanei vertebrale corecte, în timp ce greutatea întregului corp este distribuită inegal. Oasele pelvisului, umerilor și capului provoacă goluri care trebuie compensate.

În cele din urmă, este inutil să ne amintim că calitatea somnului depinde și de alegerea saltelei. Acesta este încă un motiv pentru a o alege bine.

De ce este importanta salteaua?

Depinde de greutatea și dimensiunea persoanei care urmează să o folosească, dar și de persoana cu care este împărțită salteaua. Pentru cuplurile cu diferite construcții, de exemplu, putem opta pentru anumite paturi. Acest lucru se datorează faptului că diferența de greutate tinde să creeze o pantă în care corpul poate aluneca, potrivit Top Sante.

Cel mai bine este să alegeți o salltea fermă. De fapt, saltelele prea moi tind să agraveze problemele de spate. Nici nu se pune problema alegerii celor prea dure. Dacă este prea rigida, ar putea, pe scurt, să trezească dureri de spate.

Pentru a dormi bine, cel mai bine este să nu folosiți prea multe perne. De asemenea, trebuie luat în considerare criteriul reglării temperaturii corporale. Un așternut bun, de la saltea la lengerie, ar trebui să permită o reglare bună, astfel încât somnul să fie cât mai satisfăcător.

Spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, dimensiunile saltelei au, de asemenea, toate importanța lor în calitatea somnului. Într-adevăr, ca regulă generală, avem tendința de a opta pentru o dimensiune standard de 140 de centimetri lățime. Dar este mult mai bine să alegeți o lățime de 160 de centimetri, sau chiar 180 de centimetri, dacă este posibil. Într-adevăr, dacă unul dintre cei doi parteneri tinde să se miște mult, s-ar putea să interfereze cu somnul celuilalt.

Adauga un comentariu