National

De ce este importantă vaccinarea copiilor? Ioana Mihăilă: „Aşa le putem permite acestora să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate”

Publicat: 04 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este importantă vaccinarea copiilor Ioana Mihăilă Aşa le putem permite acestora să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate
Ministrul Sănătăţii a declarat că imunizarea adolescenţilor este sigură, fapt dovedit şi recomandat de două renumite asociaţii ale medicamentului.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a fost prezentă vineri, 4 iunie, la Iași. Aceasta a explicat de ce este importantă vaccinarea copiilor.

Ministrul Ioana Mihăilă a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor este importantă, deoarece în acest fel le poate fi permis să intre mai ușor în contact cu persoanele adulte, care sunt nevaccinate sau care nu se pot vaccina. În plus, copiilor le va fi redus riscul de a contracta boala.

De asemenea, vaccinarea copiilor este importantă pentru sănătatea publică şi este sigură pentru copii. Ea a fost dovedită atât de Asociaţia Europeană a Medicamentului, cât şi cea Americană.

„Cred că e important să vaccinăm copiii, pentru că aşa le putem permite acestora să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate sau care nu se pot vaccina şi le reducem acestora riscul de a contracta boala. Vaccinarea copiilor este importantă pentru sănătatea publică şi este sigură pentru copii. Ea a fost dovedită atât de Asociaţia Europeană a Medicamentului, cât şi cea Americană. Din acest motiv a şi fost acceptată şi recomandată”, a precizat Mihăilă.

Ioana Mihăilă: „Ţinta noastră este să vaccinăm un procent cât mai mare din populaţia la risc”. De ce este importantă vaccinarea copiilor

Ioana Mihăilă a mai declarat că îşi doreşte ca un număr cât mai mare din persoanele vârstnice sau care au comorbidităţi să fie vaccinate, în acest sens medicii de familie având un rol important, deoarece cunosc profilul medical al pacienţilor lor.

„Ţinta noastră este să vaccinăm un procent cât mai mare din populaţia la risc, adică persoanele vârstnice şi persoanele cu comorbidităţi. Din acest motiv, mergem din ce în ce mai intens spre medicii de familie, oferindu-le acestora suportul şi tot ce este nevoie pentru a intensifica vaccinarea la medicul de familie. De fapt, medicul de familie este cel care cunoaşte cel mai bine care este profilul de risc al tuturor pacienţilor”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Ioana Mihăilă a fost vineri, 4 iunie, la Iași

În cursul zilei de vineri, 4 iunie, la ora 15.00, la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi reprezentantul Guvernului s-a întâlnit cu toţi managerii de la unităţile medicale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

La întâlnirea cu ministrul Ioana Mihăilă au fost prezenţi prof. dr. Grigore Dinica, manager Institut de Boli Cardiovasculare, ec. Mirela Grosu, manager Institut Regional de Oncologie, prof. dr. Dan Timofte, manager Spitalul Sf. Spiridon, jr. Victor Idricianu, manager Spital de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni – Grajduri şi Bogdan Saramet, manager Institut de Psihiatrie Socola.

“Vreau să spun și să relatez despre lucrurile frumoase pe care le am văzut astăzi! Am început vizita la Antibiotice Iași, unde pe lângă faptul că este un exemplu că mod de dezvoltare a unei companii farmaceutice au reușit să își organizeze și un centru de vaccinare care funcționează bine, dar ei au reușit să îşi organizeze și o caravană mobila cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iași merg să vaccineze la țara.

Am avut de asemenea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie care au început și ei să vaccineze și lucrurile încep să meargă bine în cabinetele medicilor de familie, acolo lumea se poate vaccina cu J&J și discutam despre ce putem face să le venim în ajutor pentru a creşte numărul medicilor de familie care doresc să vaccineze”, a transmis ministrul Ioana Mihăilă.

Adauga un comentariu