Diete si regimuri

De ce este recomandat sa mananci desertul inainte de masa

Publicat: 09 dec. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este recomandat sa mananci desertul inainte de masa
7
Cercetatorii de la Imperial College London sustin ca, desi sunt interzise a fi consumate cand te afli la dieta, dulciurile reprezinta de fapt secretul pierderii in greutate. Esenta e ca acestea sa fie consumate inaintea mesei, nu dupa.
Potrivit studiului, glucoza din prajituri, ciocolata si deserturi reprezinta cea mai importanta sursa de energie a creierului. Cercetatorii au aratat ca o proteina din creier, numita glucokinaza, controleaza cantitatea de glucoza consumata. Atunci cand nu e suficienta, creierul transmite organismului sa gaseasca alte surse de zahar.

Mancarea biblica miraculoasa care ne vindeca de boli 

In cadrul testelor de laborator, soarecii puteau sa aleaga intre mancare normala si apa cu zahar. In mod normal, rozatoarele beau doar putina apa cu zahar si mancau mai multa mancare. Insa, cand oamenii de stiinta le-au crescut nivelul de glucokinaza, din creier, soarecii au preferat apa cu zahar.
Alt experiment a aratat ca atunci cand nu mananca nimic timp de 24 de ore, gluokinaza din creierul soarecilor devine mai activa. Se crede ca in cazul celor care au o slabiciune pentru dulciuri, glucokinaza este mai activa, asa se explica de ce unele persoane se pot abtine de la desert pe cand altele nu pot rezista tentatiei. CercetatorulJames Gardiner spune ca dulciurile ne pot ajuta sa slabim daca sunt mancate la inceputul mesei. Astfel creierul va primi suficienta glucoza si nu vom mai fi tentati sa mancam mai mult decat e nevoie.

Si dulciurile sunt bune pentru slabit. Iata care sunt acestea 

Daca mancam dulciurile in timpul mesei, creierul va avea nevoie de ceva timp sa inregistreze ca are suficienta glucoza si va cauta alte surse, determinandu-ne sa mancam mai mult. Painea, pastele si orezul sunt, de asemenea, bogate in glucoza si mai sanatoase decat prajiturile.
Adauga un comentariu