Prima pagină » Sanatate » De ce femeile se simt mai frumoase la ovulație? Explicația medicului Raluca Mogoș – VIDEO

De ce femeile se simt mai frumoase la ovulație? Explicația medicului Raluca Mogoș – VIDEO

14 mart. 2023, 12:21,
în Sanatate

Toată lumea se întreabă de ce femeile se simt mai frumoase la ovulație. Ei bine, acest fenomen are o singură explicație, pe care a prezentat-o dr. Raluca Mogoș, medic specialist obstetrică-ginecologie, în cadrul emisiunii BZI LIVE. Iată care este aceasta.

Ovulația constă în eliberarea unui ovul din ovar. În cadrul acestui proces, foliculul ovarian eliberează un ovul, care poate fi fecundat sau nu. Ovulația și eliberarea hormonilor în timpul ciclului menstrual este controlată de hipotalamus, partea din corp care determină glanda pituitară să secrete hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant.

Simptomele ovulației sunt extrem de discrete, aproape imperceptibile. Printre acestea se numără: crampe abdominale, sensibilitatea sânilor, balonare, schimbarea dispoziției, apetit sexual crescut, mucusul cervical devine mai alunecos şi mai puţin vâscos, iar temperatura bazală scade uşor şi creşte apoi din nou.

De ce femeile se simt mai frumoase la ovulație? Dr. Raluca Mogoș: „Organismul nostru știe că atunci este perioada optimă, atunci este perioada fertilă”

Femeile se simt mai frumoase la ovulație, fiindcă atunci se află în perioada fertilă, în perioada de vârf, când există o amplificare a libidoului și a dorinței sexuale. Atunci, bărbații se simt mai atrași de energia lor și nu de hormonii sau de feromonii emanați.

„De ce ne simțim, poate, mai frumoase la ovulație? Ne simțim, nu neapărat că există hormonii care ne fac să fim mai frumoase, ci pentru că există o amplificare a libidoului și a dorinței sexuale. Pentru că, ea fiind făcută să procreeze, atunci este perioada optimă, organismul nostru știe că atunci este perioada optimă, atunci este perioada fertilă, de vârf și atunci ea se va simți mult mai frumoasă, mai atrăgătoare și bărbații, practic, vor veni spre energia ei, mai mult decât hormonal și de feromoni.”, a declarat dr. Raluca Mogoș, medic specialist obstetrică-ginecologie, în emsiunea BZI LIVE.

Dr. Raluca Mogoș, medic specialist obstetrică-ginecologie, despre menopauză: „Apar tulburări vaso-motorii, tulburări emoționale, tulburări de dorință și satisfacție sexuală”

Despre menopauză, medicul Raluca Mogoș a precizat că se instalează în momentul în care există un an de zile în care femeia nu a avut cicluri menstruale. Atunci apar tulburări vaso-motorii, tulburări emoționale, tulburări de dorință și satisfacție sexuală, poate să apară chiar depresie, retragerea femeii, dorința ei de a rămâne singură.

Pentru a trece mai ușor peste perioada menopauzei, medicii recomandă substituție hormonală. Astfel, hormonii endogeni vor fi înlocuiți cu cei exogeni. Cu toate acestea, există și câteva contraindicații în ceea ce privește administrarea unui astfel de tratament.

„Menopauza, în primul rând, trebuie să știm că este instalată când există un an de zile în care femeia nu a avut cicluri menstruale. Apar tulburări vaso-motorii, tulburări emoționale, tulburări de dorință și satisfacție sexuală, poate să apară chiar depresie, retragerea femeii, dorința ei de a rămâne singură. Atunci apare și la bărbați middle age crisis și atunci se suprapun problemele. Și în momentul în care femeia este de acord și stabilim că nu există contraindicații să continue cu o substituție hormonală, care nici măcar nu este greu de ținut, atunci femeia nu va simți lucrurile astea. Pentru că, practic, hormonii endogeni vor fi înlocuiți cu cei exogeni.

Și atunci trebuie să fim foarte atente ca femeia să nu aibă în antecedentele ei colaterale sau în antecedentele ei personale tromboembolism, tromboză venoasă profundă, trombofilie, deci tot ceea ce înseamnă probleme de coagulare. Pentru că estrogenul este unul dintre cei mai pro-coagulanți factori exogeni.”, a adăugat medicul Raluca Mogoș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`