Actualitate

De ce musulmanii şi evreii nu consumă carne de porc: Ce scrie în Coran şi în Legile Kashrut

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce musulmanii şi evreii nu consumă carne de porc Ce scrie în Coran şi în Legile Kashrut
Nu multă lume știe de ce musulmanii şi evreii nu consumă carne de porc

Carnea de porc este un aliment interzis cu desăvârșire în islam și iudaism, în contrast cu obiceiurile alimentare ale multor alți oameni, inclusiv românii. Acest tabu alimentar are origini străvechi și se datorează mai multor motive, însă nu multă lume știe de ce musulmanii şi evreii nu consumă carne de porc.

De ce musulmanii şi evreii nu consumă carne de porc

În zonele unde s-au dezvoltat aceste religii, climatul era adesea cald și uscat, ceea ce favoriza alterarea rapidă a alimentelor, inclusiv a cărnii de porc. De asemenea, observația că porcii pot consuma propriile excremente a contribuit la evitarea acestui animal ca sursă de hrană. De-a lungul timpului, porcul a fost considerat de musulmani un transmițător de boli, iar consumul cărnii sale ar putea duce la infecții periculoase, precum trichinella.

Potrivit Coranului, porcul este groapa de gunoi a gospodăriei deoarece mănâncă orice.

„O, voi cei care credeți! Mâncați din bunătățile pe care vi le-am dăruit și mulțumiți lui Allah dacă numai pe El voi Îl adorați!”, se arată în Coran.

Carnea și grăsimea unui porc atrag toxine ca un burete, carnea porcului fiind de 30 de ori mai toxică decât carnea de vită.

„Ci El v-a oprit vouă doar mortăciunea, sângele, carnea de porc și ceea ce a fost menit altcuiva decât lui Allah”, se mai arată în Coran.

Porcul are atât de multe toxine în corp încât este imun și la stricnină și alte otrăvuri. Fermierii obișnuiesc să trimită un porc într-un cuib de șerpi pentru că acesta va avea curaj să mănânce reptilele, iar dacă va fi mușcat, nu va avea de suferit din cauza veninului.

În momentul în care un porc este tăiat, viermii și insectele pun stăpânire mai repede pe carnea lor. În câteva zile, dacă n-ar fi pârlit, carnea lui ar fi plină de viermi.

„Eu nu găsesc în ceea ce mi-a fost revelat mie ceva oprit de a fi mâncat de către cel care mănâncă, decât dacă este mortăciune sau sânge care s-a scurs sau carne de porc – aceasta fiind murdară“, se mai arată în Coran.

Ce scrie în Vechiul Testament

În ceea ce privește religia iudaică, legile Kashrut interzic consumul de carne de porc și alte animale considerate sălbatice sau toxice, precum lupul, vulpea, ursul, câinele, fiindca acestea sunt carnivore si corpul lor e plin de toxine.

Porcul este un animal care nu transpiră și nu elimină toxinele din corp.

„Orice animal cu copita despicată, care are copita despărţită în două şi îşi rumegă mâncarea, îl puteţi mânca. Porcul are copita despicată şi despărţită în două, dar nu rumegă; acesta este necurat pentru voi”, se arată în Vechiul Testament.

Porcul face parte dintr-o categorie de animale interzise, alături de cămilă.

„Carnea lor să nu o mâncați, pentru că toate acestea sunt necurate”, se mai arată în Vechiul Testament. Totuși, puțini sunt creștinii care țin cont de această interdicție.

Bineînțeles, există și excepții. În cazuri de extremă nevoie sau foame, Coranul permite consumul de carne de porc, subliniind iertarea divină. Totuși, mulți musulmani respectă cu strictețe aceste interdicții alimentare.

În concluzie, interdicția consumului de carne de porc în aceste religii are multiple motive, care includ aspecte legate de sănătate, igienă și respectarea tradițiilor religioase străvechi.

Adauga un comentariu