Cancan

De ce nu are Aurel Pădureanu pensie? Lăutarul recunoaște ce a făcut pe vremea comunismului

Publicat: 01 apr. 2021

După moartea cunoscutei interprete de muzică de petrecere Cornelia Catanga, soțul acesteia a rămas cu multă durere dar și cu multe datorii. Acesta a făcut turul televiziunilor unde s-a plâns că este falit și nu mai are nicio sursă de venit. Chiar dacă are 70 de ani, el nu încasează nici pensie. Iată de ce nu are Aurel Pădureanu acest venit de la stat.

Artistul spera să obțină măcar o pensie de urmaș, dar trebuie să îndeplinească o condiție legală.

De ce nu are Aurel Pădureanu pensie

Aurel Pădureanu a rămas îngropat în datorii, după moartea Corneliei Catanga. Lăutarul nu știe cum se vă descurca având în vedere că nu are nici măcar o pensie la cei 70 de ani. Speră să obțină macar una de urmaș, dar trebuie să îndeplinească o condiție legală.

Aurel Pădureanu nu are pensie la cei 70 de ani deoarece nu a avut carte de muncă, în perioada când obișnuia să cânte în anii tinereții. Speră că se va da drumul la evenimente, astfel încât să poată cânta, să câștige un ban, dar și să obțină pensia de urmaș.

”Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru, în anii comunismului, așa erau vremurile, nu am avut carte de muncă, așa că nu beneficiez de pensie. E îngrozitor ce s-a întâmplat cu artiștii! Sper să dea drumul la evenimente, să pot cânta, să pot câștiga și eu un ban (…)N-am, măi, oameni buni! În anii comunismului, cântam pe unde apucam, unde puteam, unde eram chemați, cine îți făcea p-atunci carte de muncă? Prin urmare, dacă nu am avut acele cotizații, nu primesc pensie. O să mă zbat să văd dacă există posibilitatea, până or reveni spectacolele și vom scăpa de pandemia de coronavirus, să primesc o pensie de urmaș. O să ieșim și din asta, nu mă dau bătut, trebuie să-mi revin din acest șoc, de dragul copilului meu, Alexandru, care și el suferă enorm după măicuța lui dragă, de care era atât de atașat!”, a declarat Aurel Pădureanu pentru playtech.ro

Aurel Pădureanu și fiul său Alexandru trebuie să achite chiria apartamentului unde au locuit, deoarece acum pe timp de pandemie nu și-au permis, fiindu-le afectate veniturile tuturor din familie. Se mai descurcau din pensia și drepturile de autor ale Corneliei Catanga, dar și acestea erau insuficiente.

”Avem datorii mari, la chiria pentru apartamentul în care locuiam cu toții. În pandemie, când niciunul dintre noi, eu, soția și fiul nostru pianist, Alex, nu am mai avut concerte, am rămas în urmă cu plățile. Mai ne peticeam din drepturile de autor ale Corneliei și din pensia ei de invaliditate, de 2.000 de lei. Acum, însă, trebuie să ieșim din această situație financiară grea”, a spus artistul pentru sursa citată mai sus.

Cornelia Catanga a murit de coronavirus

Cornelia Catanga a murit, vinerea trecută, la vârsta de 63 de ani fiind infectată cu coronavirus. Sâmbătă a fost condusă pe ultimul drum, trupul fiindu-i depus la cimitirul Ghencea. Pe lângă coronavirus, Cornelia Catanga avea și alte afecțiuni respiratorii.Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga
Adauga un comentariu