Actualitate

Cornelia Catanga a murit în această dimineață. Era infectată cu COVID-19

Publicat: 26 mart. 2021
Cornelia Catanga a murit în această dimineață
Cornelia Catanga a murit în această dimineață

Veşti triste pentru iubitorii de muzică lăutărească. Una dintre cele mai proeminente voci din lumea artistică, Cornelia Catangă, a decedat în cursul acestei dimineţi, la ora 5.00. Aceasta era infectată cu COVID-19 şi de ceva timp era internată la un spital.

Starea de sănătate a artistei era din ce în ce mai critică iar în această dimineaţă artistă a pierdut lupta cu boala. Cornelia Catangă avea 63 de ani.

Cornelia Catangă a murit din cauza infectării cu COVID-19

Cornelia Catangă a murit în aceastp dimineaţa. Artistă era infectată cu COVID-19 şi se afla în stare critică internată într-un spital din România. În ultimele zile starea ei de sănătate s-a agravat iar în pofida eforturilor făcute de medici, viaţa artistei nu a mai putut fi salvată.

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga.

Mara Bănică, postare pe Facebook:

Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte. se arată în mesajul publicat pe Facebook. Aceasta era în spital infectată cu Covid. Cornelia Catanga avea 63 de ani.

Cornelia Catangă, o artistă desăvârșită

Născută în 1958 în satul Zeletin din Judeţul Buzău, Cornelia Catangă provine dintr-o familie cu tradiţii în muzică, ea fiind nepoata violonistei Maricica Catanga. În 1964, Catangă începe să cânte la acordeon iar 2 ani mai târziu cânta pentru prima dată pe o scenă. Era balul comunei Valea Plopului din judeţul Prahova. În 1969 a participat la o preselecţie în Buzău unde a fost descoperită de faimoasa Doina Badea cu care colaborează un an. Doi ani mai târziu canta alăruti de Toni Iordache pe mai multe scne iar ulterior începe să cânte la nunţi alături de Nicolae Florian şi Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arșinel.

Cornelia Catangă are o poveste de viață dramatică

De curând, artista şi-a povestit viața sa. Aceasta a fost născută la 7 luni, prematur. Cântarea la naştere doar 850 de grame, iar mătușa și bunica ei au aruncat-o sub pat, crezând că este moartă.

La doar câteva minute de la naștere, mătușă și bunica să s-au întors să o verifice, iar imediat ce au atins-o din nou Cornelia a început să plângă puternic, iar bunica și mătușa au realizat faptul că trăiește.

”Sora mamei mele a zis că ia să vedem ce e cu fata și atunci am început să țip”, a mai spus Cornelia Catanga, la Antena Stars. De altfel, artista a rămas și fără casă, interpreta a povestit cum fostul primar al Capitalei Gabriela Firea i-a promis o locuinţă.

De altfel, Cornelia Catangă a avut o ultimă dorință înainte să moară. Detalii aici
Adauga un comentariu