Sfatul medicului

De ce ochelarii de soare sunt foarte importanti

Publicat: 19 iul. 2020
femeie cu ochelari de soare
De ce ochelarii de soare sunt foarte importanti

De ce ochelarii de soare sunt foarte importanti? O pereche bună de ochelari de soare este mult mai mult decât o cerinta de modă. Reprezinta o investiție în sănătatea dumneavoastră, spune Dr. Dawn Davis, dermatolog Mayo Clinic. Aduc eleganta și te păstrează în siguranță.

Dr. Davis spune că cu cât sunt mai mari, cu atât mai bine. „Este o investiție foarte bună sa ai ochelari de soare mari”, spune medicul. Pielea din jurul ochiului este una dintre cele mai subțiri tipuri de piele ale corpului și deci este mai susceptibilă la deteriorare.

De ce ochelarii de soare sunt foarte importanti?

Dr. Davis spune că ochelarii de soare ajută la prevenirea cancerului de piele din jurul ochilor și protejează de asemenea impotriva pierderii vederii. „Lumina ultravioletă poate trece prin ochi și poate provoca cataractă”, spune dr. Davis. „Deci, dacă porți ochelari de soare, îți scade riscul pe parcursul vieții de formare a cataractei.”

Dr. Davis spune să alegeți ochelari de soare care sunt etichetați ca având acoperire cu spectru larg sau protecție împotriva razelor UVA și UVB. „Sugerăm ochelari de soare copiilor cât mai devreme și la vârste mici. Creați-vă un obicei pe tot parcursul vieții de a rămâne eleganti și în siguranță la soare”, ne sfatuieste medicul.

Adauga un comentariu