Prima pagină » Actualitate » De ce pâinea din comerț rezistă atât de mult. Ce conține, de fapt, alimentul care nu lipsește niciodată de pe masa românilor
De ce pâinea din comerț rezistă atât de mult. Ce conține, de fapt, alimentul care nu lipsește niciodată de pe masa românilor

De ce pâinea din comerț rezistă atât de mult. Ce conține, de fapt, alimentul care nu lipsește niciodată de pe masa românilor

12 iun. 2022, 14:40,
BZI.ro, în Actualitate

Pâinea este alimentul care nu lipsește niciodată de pe masa românilor. Însă, din lipsă de timp sau chiar din neștiință, pâine nu se mai face în casă, așa cum se întâmpla pe vremea bunicilor.

Tu știi ce conține pâinea din comerț și cât de sănătoasă este? Pâinea din comerţ este totală diferită de cea pe care o putem prepara în casă. Procesul industrial începe de la măcinarea grâului, care rafinat, sărăcit în vitamine (în special cele din complexul B) şi minerale, rezultând făina albă, fără fibre alimentare, dar bogată în amidon. Această făină este aditivată încă de la moară cu E-uri, conservanţi, amelioratori de panificaţie, substanţe de albire. Toate aceste substanţe pe care le conţine pâinea din comerţ sunt aşadar adăugate din start în făina rafinată.

Motivul pentru care pâinea din magazine rezistă mai mult

Apoi, făina ajunge în fabrici, iar aici procesul de preparare a pâinii este foarte rapid. Pentru a mări termenul de valabilitate, aici se mai adaugă o serie de emulgatori și conservanți. De fapt, în zilele noastre, pâinea din comerț a ajuns să semene din ce în ce mai mult cu un cozonac, având în vedere că în aceasta se adaugă zahăr și diferite grăsimi.

Se pare că, de cele mai multe ori, nici pâinea neagră nu este chiar ceea ce pare, dacă ținem cont de faptul că la prepararea acesteia se utilizează tot făină albă, însă se adaugă coloranți alimentari. Evident, acest lucru nu este valabil în toate cazurile. Tocmai de aceea, experții în sănătate susțin că atunci când cumpărăm pâinea din comerț, trebuie să citim cu atenție lista de ingrediente.

Așadar, o pâine sănătoasă este cea preparată din făină integrală, drojdie, apă și sare, fără adaos de alte substanțe. Totodată, este recomandat ca, înainte de pune pâinea în coșul de cumpărături, să aflăm mai multe detalii despre modul în care a fost fabricată aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *