Prima pagină » Sanatate » Remedii naturiste » De ce să adaugi oțet la fiecare spălare a hainelor
De ce să adaugi oțet la fiecare spălare a hainelor

De ce să adaugi oțet la fiecare spălare a hainelor

20 oct. 2020, 20:35,
în Sanatate

La fel ca bicarbonatul de sodiu, care este minunat pentru îngrijirea rufelor, oțetul alb face minuni in ceea ce priveste înfrumusețarea hainelor. De fapt, poate înlocui cu ușurință o listă lungă de produse chimice de uz casnic comerciale pe care le puneți în mașina de spălat (balsam, anticalcar etc.).

Acest produs natural cu mai multe utilizări are și avantajul de a fi la fel de ecologic și biodegradabil pe cât de economic. De ce să adaugi oțet la fiecare spălare în mașina de spălat?

Oțetul alb are grijă de mașina de spălat

Oțetul alb este folosit pentru curățarea și detartrarea mașinii de spălat. Ceea ce este bun pentru acest aparat va fi bun și pentru haine. Utilizat ca parte a întreținerii regulate, nu numai că dizolvă depunerile de calcar de pe garniturile mașinii și conductele la care este conectata, ci și elimina mirosurile proaste din tambur care ar putea afecta rufele in timpul spălarii. Din când în când, nu uitați să rulați aparatul gol în care puneți cu o sticlă de oțet pentru o detartrare completă datorită acidului acetic pe care il contine.

Dintre toate produsele de curățare, acest produs de îndepărtat calcarul este, fără îndoială, cel mai potrivit pentru detartrarea unui aparat de uz casnic foarte murdar (generator de aburi, filtru de cafea etc.) fără a-l deteriora.

De ce să adaugi oțet la fiecare spălare a hainelor: pentru igienizarea și dezinfectarea rufelor

În general, se crede că numai înălbitorul poate dezinfecta rufele. Cu toate acestea, are tendința de a pata iremediabil rufele și de a deteriora țesăturile delicate, de a le face galbene și de a afecta sănătatea și mediul. Din fericire, pe lângă o spălare caldă, puteți adăuga oțet alb la mașină pentru efectul său dezinfectant natural.

Truc pentru a înmuia rufele

Oțetul cu alcool este un produs foarte puternic de detartrare. La fel ca detergenții comerciali cu efect de înmuiere, va ajuta la contracararea efectelor urmelor de calcar din apa de spălat. Acest lucru înmoaie rufele și le face mai ecologice. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să adăugați 250 ml de otet în balsam sau în rezervorul de clătire și nu veți mai avea niciodată probleme cu rufele aspre. În plus, balsamul de țesături interferează cu absorbția prosoapelor. Nu vei avea această problemă daca folositi oțet!

Pentru a readuce strălucirea hainelor albe

Adăugați oțet în mașină pentru a ajuta la albirea rufelor! În plus, puteți reda strălucirea hainelor albe, înmuiându-le în apă cu oțet. Pentru a face acest lucru, fierbeți pur și simplu 250 ml de oțet cu 1 litru de apă și lăsați hainele să se înmoaie în acest lichid peste noapte înainte de a le spăla în mașina de spălat.

Oțet pentru a păstra culorile și a deodoriza rufele

Pentru a preveni decolorarea hainelor noi la spălare, le puteți înmuia într-un lighean cu apă cu o ceașcă de oțet și alta cu sare brută sau fină, timp de o oră sau două, apoi clăti-le cu apă rece. Doar adăugarea de oțet la fiecare spălare la mașină va contribui, de asemenea, la păstrarea și strălucirea culorilor. În plus, va face posibilă și dezodorizarea hainelor. Fie că vorbim despre mirosul transpirației după un antrenament sau fumat, oțetul va face minuni.

De ce să adaugi oțet la fiecare spălare a hainelor: un mare agent de îndepărtare a petelor

Adăugat in masina sau utilizat înainte de spălare, oțetul ajută la eliminarea chiar și a celor mai dure pete, mai ales dacă pata este recentă. Pentru a îndepărta petele înainte de spălare, îl puteți combina cu suc de lămâie, pentru mai multă eficiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`