WoW!

De ce să nu pui hainele la uscat pe calorifer. Îți pui sănătatea în pericol fără să știi

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce să nu pui hainele la uscat pe calorifer. Îți pui sănătatea în pericol fără să știi

Un obicei frecvent în sezonul rece este punerea la uscat a hainelor pe calorifer, pentru ca acestea să se usuce mai repede. Cu toatea acestea, cercetătorii atrag atenția că acest obicei nu este deloc unul sănătos.

De ce să nu pui hainele la uscat pe calorifer. Îți pui sănătatea în percol fără să știi

Conform unui studiu al cercetătorilor scoțieni, persoanele care apelează frecvent la această metodă de uscare își pun sănătatea în pericol. Hainele se umplu de acarieni, care pot provoca alergii grave. Acest lucru se datorează în special prafului care este prezent în zona elementului de încălzire. „Aceste spaţii trebuie ventilate şi încălzite separat de celelalte părţi ale locuinţei”, a concluzionat Rosalie Menon, unul dintre cercetătorii ce au desfăşurat acest studiu.

Cu timpul expunerea la acarieni provoacă astm și alergii. Iar simptomele includ tuse, oboseală constantă, iritație la nivelul ochilor, gâtului și pielii, dureri de cap sau greață.

„Intrând în casele oamenilor am văzut că îşi uscau hainele în sufragerii, în dormitoare, unii îşi decorau la propriu casa cu hainele puse la uscat. Oamenii nu conştientizează că hainele spălate emit doi litri de apă în aer”, a mai spus Menon.

Mai mult decât atât, este contraindicat să pui hainele la uscat pe calorifer. Acest lucru facilitează apariția sporilor de mucegai, atunci când țesăturile umede iau contact cu suprafața încălzită.

Adauga un comentariu