WoW!

De ce se scurge apa din maşina de spălat rufe?

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce se scurge apa din maşina de spălat rufe

Maşina de spălat este o necesitate a zilelor noastre, mai ales pentru că cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem la serviciu. Însă, ca orice produs electrocasnic, din când în când pot apărea probleme. Cele mai frecvente sunt scurgerile.

Există două tipuri de maşini de spălat: cele în care hainele se pun prin partea de sus, şi cele în care hainele sunt introduse prin uşiţă laterală. În funcţie de aceste două criterii, vom analiza câteva dintre motivele pentru care maşina de spălat poate avea scurgeri.

Maşina de spălat cu hainele introduse prin partea de sus:

  • În cazul în care exista scurgeri în faţa maşinii de spălat care are hainele introduse prin partea de sus, atunci o posibilă cauza poate să fie o ţeavă blocată. Acest lucru se întâmplă pentru că este utilizat prea mult detergent, iar modalitatea prin care poţi să investighezi acest aspect este prin înmuierea unui articol de îmbrăcăminte în apă înainte de a îl usca. Dacă apa se face tulbure, atunci foloseşti prea mult detergent.
  • Dacă se întâmplă să curgă apă în faţa maşinii de spălat, atunci o altă cauză poate să fie supraîncărcarea cu haine sau dezechilibrarea. Trebuie să verifici dacă apa este la nivelul potrivit şi să reduci numărul de haine. Este probabil că totul să se rezolve chiar atât de uşor!
  • Dacă ai scurgeri în faţă, se poate că maşina ta de spălat să aibă un ciclu de clătire care să interfereze cu ciclul normal de spălat. Acest lucru poate să producă dezechilibre, aşa că trebuie să verifici funcţiile activate în momentul în care pui maşina în lucru.
  • Dacă apa se scurge prin spatele maşinii cu încărcare prin partea de sus,iar maşina este nouă, atunci este posibil să fi uitat capacul de siguranţă, dopul pe care producătorul îl pune în spate în locul unde se introduce furtunul. Pregăteşte-te cu prosoape pentru a reuşi să prinzi apa în exces.
  • Tot vorbind despre scurgerea în partea din spate, putem aminti despre posibilitatea ca însuşi furtunul să nu fie prins corespunzător. Altă posibilitate este aceea a lipsei garniturii din cauciuc de la prindere.
  • Dacă apa se scurge de sub maşină de spălat, atunci posibilele probleme sunt pompa de apă care trebuie înlocuită sau valva de apă care nu este în bună funcţiune.

Maşina de spălat cu uşiţa laterală:

  • Dacă se scurge apa prin partea din fata posibilele probleme sunt cele legate de garnitură de la uşiţa, care poate să nu mai fie în stare bună sau orice altă problemă legată de închiderea corespunzătoare a ei.
  • Dacă există scurgere prin spate atunci se poate să fie vorba despre prea multă spumă formată sau despre toate punctele discutate mai sus la maşina cu introducere prin partea de sus a hainelor.
  • Dacă apa vine de sub maşină de spălat, este posibil ca ţevile de acolo să nu mai fie bine sudate între ele şi să aibă nevoie de reparaţii.
Adauga un comentariu