Magazin

De ce și cum să alegi modalitatea potrivită pentru formare la distanță?

Publicat: 28 sept. 2021

Formarea la distanță a devenit astăzi nu numai posibilă, ci și foarte accesibilă, datorită numeroaselor resurse digitale care sunt disponibile pe internet. O astfel de formă de educare face posibilă studierea unor domenii de interes diverse și prezintă avantaje numeroase.

Iată cum poți face să alegi cel mai bine domeniul în care să urmezi cursuri de instruire digitală.

Ce semnifică formarea la distanță?

Înainte de a alege o astfel de formă de educare, este important să înțelegi ce semnifică aceasta și modul în care funcționează. Este vorba despre cursuri de instruire care se desfășoară online, pe o platforma educationala, fiind vorba despre o alternativă la educația față în față. Poate fi vorba despre instruire sincron, cu programe fixe de curs și prezența unui formator în timp real, sau despre instruire asincron, fiind vorba despre videoclipuri înregistrate, videotutorial sau materiale care pot fi accesate oricând de către cursanți.

Această modalitate de educație este realizată de către profesioniștii într-un anume domeniu și poate duce sau nu la obținerea unei diplome. Cursurile desfășurate online pot fi mai scurte sau mai lungi, pentru că nu toate formările online au aceleași obiective, deci durata poate varia. Poate fi vorba de câteva ore de studiu în anumite domenii și de câteva luni de studiu în alte domenii.

Cum să alegi modalitatea potrivită de formare la distanță?

Atunci când dorești să alegi o astfel de modalitate de instruire, este important să verifici câteva aspecte esențiale. În primul rând, trebuie să verifici dacă un anume curs corespunde obiectivelor pe care le ai și parcursului profesional pe care ți-l dorești. De asemenea, este indicat să afli cât mai multe informații despre organizația care va realiza instruirea, astfel încât să fii sigur că ai făcut o alegere sigură – poți verifica certificările obținute, recunoașterea, rata de succes a participanților, păreri de la foști cursanți și altele asemenea.

De asemenea, este important să te asiguri că îndeplinești toate premisele necesare pentru a te putea înscrie și pentru a finaliza instruirea. Poate fi nevoie de deținerea unei diplome de bac sau de anumite cunoștințe inițiale pentru a putea face față cu succes instruirii la un nivel mai avansat, dacă este cazul sau de alte aspecte de acest fel. Acordă atenție și metodei de predare și modalităților alese de formatori pentru instruire și vei ști care este cea mai bună alegere pe care o poți face în acest sens doar ținând cont de toate aceste aspecte laolaltă.

 

Adauga un comentariu