Cancan ultimă oră

Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat. Care este motivul

Publicat: 13 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat. Care este motivul
De ce Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat: „Părintele m-a sfătuit să fac asta”

Motivul pentru care Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat. În urmă cu mai bine de 20 de ani, intepreta de muzică populară și-a pierdut mama, pe vreme când era studentă. Femeia este înmormântată la Zimnicea, orașul unde s-a născut și a copilărit artista. Iată motivul pentru care aceasta ține în casă o cutie de pământ de la locul de veci al mamei sale!

Pe vremea când era studentă, viața Silvanei Rîciu a fost marcată de o tragedie. Aceasta și-a pierdut mama și regretă că cea care i-a dat viață nu a apucat să o vadă realizată. Recent, interpreta de muzică populară a mărturisit că deține o cutie de pâmânt de la mormântul mamei sale, sfătuită să facă acest lucru de preotul Efrem Bandarică, de la Mănăstirea Dervent.

De ce Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat

Motivul pentru care Silvana Rîciu ține pământ de la mormântul mamei sale lângă pat. Într-un interviu mai vechi, interpreta de muzică populară a mărturisit că mama sa a fost răpusă de o boală nemiloasă și s-a stins în brațele ei.

Artista a mărturisit că nu reușește să ajungă atât de des la locul de veci al celei care i-a dat viață. Sfătuită de preotul Efrem Bandarică, aceasta a luat, într-o cutie, o mână de pământ de la mormântul mamei sale și zilnic aprinde o candelă.

„Eu plângându-mă anii trecuți la părintele Efrem că nu reușesc să merg atât de des la mama la cimitir și să-i aprind o lumânare, m-a sfătuit să iau o mână de pământ de acolo, să o pun într-o cutiuță la mine acasă, între icoane și să aprind candela, să aprind lumină pentru sufletul celor de acolo. Eu asta și fac, stă la loc de cinste în casa noastră cutiuța respectivă și în fiecare seară, atunci când ne facem rugăciunea toți, mă rog și pentru sufletele mamei, bunicii și a tuturor celor din neamul nostru care au plecat dincolo și au nevoie de rugăciunile noastre”, a mărturisit artista, potrivit spynews.ro.

„Mi-aș dori să o am lângă mine”

Silvana Rîciu a mărturisit că încă este afectată de moartea mamei sale. Cel mai mare regret al artistei este acela că cea care i-a dat viață nu a apucat să o vadă împlinită, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Tragedia a avut loc în urmă cu 21 de ani, pe vremea când artista era studentă în anul al II-lea la Facultatea de Geografie, secțiunea Turism.

„Amintirile despre mama sunt atât de multe și atât de frumoase, încât mi-aș fi dorit clar să o am lângă mine și cred că orice copil își dorește asta. Momentul despărțiriii de cea care ți-a dat viață este unul atât de dureros, încât nu poate fi depășit, iată, nici după 21 de ani în cazul meu”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate.

Adauga un comentariu