National

De ce tot mai mulți oameni vor să se vaccineze anti-COVID-19? Cristian Tudor Popescu a găsit răspunsul

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce tot mai mulți oameni vor să se vaccineze anti-COVID-19 Cristian Tudor Popescu a găsit răspunsul
Cristian Tudor Popescu, gazetar

Cristian Tudor Popescu a găsit răspunsul la întrebarea „De ce tot mai mulți oameni vor să se vaccineze anti-COVID-19?”. El a arătat că interesul din ce în ce mai crescut pentru serul care îi păzește pe oameni de infecția cu SARS-CoV-2 este strâns legat de numărul tot mai mare de decese provocate de această boală.

„Sunt aproape 20.000 de morți, deja aproape că nu mai există o persoană care să nu fi auzit, toată lumea a auzit cel puțin de un caz de deces din pricina COVID. Și acest lucru contribuie la faptul că oamenii vor să se vaccineze acum și, în ciuda prostiilor de comunicare ale autorităților, e destul de limpede că nu se moare de la vaccinul ăsta”, a spus CTP, la Europa FM.

Cristian Tudor Popescu: „E moca și nu se găsește, musai ne trebuie”

Gazetarul a subliniat că nu doar frica de moarte îi face pe români acum să-și dorească mai mult vaccinul anti-COVID:

„În momentul în care a îndeplinit cele două condiții, e moca și nu se găsește, se înghesuie lumea, musai ne trebuie, din această cauză.”

Cristian Tudor Popescu a criticat și anunțul prim-ministrului Florin Cîțu, în care i-a îndemnat, luni, pe profesori să se vaccineze anti-COVID. Jurnalistul crede că este o reacție târzie:

„Nu mai e cazul acum să le spui profesorilor să se vaccineze. Acum e cât se poate de clar, nu sunt suficiente vaccinuri, oamenii vor. Domnul Cîțu o aruncă spre profesori, problema e la domnul Cîțu, la Sănătate, la Guvern. Să vină vaccinurile, să vedem noi că profesorii nu vor să se vaccineze.”

Cristian Tudor Popescu, după anunțul lui Vlad Voiculescu: „Este medic, dom’le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare”

Cristian Tudor Popescu lansează un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Într-un comunicat, ministrul anunță că o persoană a suferit o pareză facială după ce s-a vaccinat anti-COVID.

Gazetarul este de părere că Vlad Voiculescu sabotează campania de vaccinare prin subminarea încrederii populaţiei, din cauza acestei gafe de comunicare.

„S-a spus despre dl Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom’le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.

Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „În cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu”

Cristian Tudor Popescu îl găsește vinovat și pe purtătorul de cuvânt. Mai mult decât atât, susține că „răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”.

(A fost, n,r,) probabil purtătorul de cuvânt, domnul acela, vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea, n.r), pe care și l-a luat dl Voiculescu. Și-a luat o persoană acolo care trebuia să spună în fiecare zi, mai ales în ultima parte a mandatului d-lui Băsescu, acea perioadă glorioasă în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la dl Voiculescu. Și vedem acest comunicat.

Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a d-lui Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept”, a declarat CTP la Digi 24.

Adauga un comentariu