Niciun alt material nu face o treabă mai bună în conservarea alimentelor decât STICLA.
Aceasta pe lângă hârtie și plastic este unul din cel mai utilizat ambalaj folosit în gospodăriile oamenilor. Este 100% naturală realizată din nisip de cuarț, calcar și sodă calcinată. Este un material durabil, inert și inactiv biologic – adică nu afectează calitatea și proprietățile produsului ambalat.
De ce trebuie să colectăm selectiv sticla?
NU este biodegradabilă! Unde este arunctă acolo va ramâne pentru că aceasta nu are proprietăți de descompunere. Totodată procesul de fabricare al sticlei este un mare consumator de energie, resurse naturale și generator de gaze.
În schimb sticla reciclată, transformată în cioburi, are o temperatură de topire mai mica decât cea pentru fabricarea inițială. Sticla poate fi reciclată la infinit fără a-i afectată calitatea!
UNDE colectăm sticla?
Descoperă cel mai apropiat punct de colectare de lânga casa ta. Acestea conțin de obicei 2, 3 sau 4 containere colorate. Acolo vei găsi culoarea VERDE!
Recipientul VERDE este destinat colectării STICLEI!
CE trebuie să aruncăm în acest recipient verde? Recipiente din sticlă, de diferite culori, provenite de la băuturi sau provenite de la produse alimentare, borcane.
NU trebuie sa aruncăm în recipientul verde destinat sticlei – geamuri și oglinzi, ghivece, becuri și lămpi, vase, pahare, parbrize, sticlă rezistentă la temperaturi înalte (de ex. vasele de tip Yena), ceramică, porțelan, cristal, oglinzi.
Colectarea separată a deșeurilor reprezintă nu doar o obligație LEGALĂ ci și o problemă de educație civică și trebuie să devină o obișnuință pentru locuitorii municipiului Iași.