Stiri medicale

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu?

Publicat: 30 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu
De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza greu

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza greu? Unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza foarte tarziu. Simptomele persista sau se intorc anormal de grave.

La unii pacienti infectati cu noul tip de coronavirus fie simptomele dispar si se intorc dupa o pauza, fie nu se opresc pentru o perioada foarte lunga de timp. De ce se intampla asta?

Scenariul este urmatorul, noteaza Le Parisien: este vorba adesea despre femei in jur de patruzeci de ani. Ele sufera de oboseala extrema, dureri musculare. Si asta la 4 pana la 6 saptamani dupa aparitia primelor simptome ale coronavirusului. Ar fi vorba despre aproximativ 5% dintre pacienti, explica specialistul in boli infectioase de la spitalul Raymond-Poincaré (Garches) Paris, Benjamin Davido.

De ce unii pacienti cu Covid-19 se recupereaza greu?

Acesta explica ca foarte des exista o actiune de doua saptamani intre a 15-a zi de atac și a 30-a, cand se reiau simptomele. Pentru aceste cazuri rare, termenul utilizat este „sindromul post-infectios”.

Este, de asemenea, posibil ca acestea sa se datoreze leziunilor organelor in urma infectiei sau ca prima infectie sa fie prea ușoara pentru a permite organismului sa dezvolte anticorpi. Medicii considera ca este posibil ca acești pacienti sa fie afectati de virus, fara a avea simptome, iar apoi re-expuși, dar cu simptome.

Pentru a incerca sa raspunda la aceste intrebari, vor fi efectuate doua studii de 6 luni la Spitalul Universitar Grenoble, potrivit Top Sante. Unul se va concentra pe persistenta simptomelor, celalalt pe revenirea acestora.

Adauga un comentariu