Eveniment-Social

De interes și utilitate pentru studenții de la Universitatea „Cuza” din Iași! Ce soluții propune, pentru examenele on-line, Facultatea de Drept

Publicat: 04 mai 2020

Perioada grea ce ține de pandemia COVID-19 a determinat autoritățile centrale să suspende activitatea educațională, face to face, în universități, până la toamnă. În acest context, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iași a prezentat soluții și măsuri legate de cum se vor derula examenele și evaluările on-line. Acestea sunt de maximă utilitate și interes pentru mii de studenți

Pandemia COVID-19 a determinat autoritățile centrale să suspende activitatea educațională în universități, până în toamna acestui an! Pe acest fond, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a venit cu lămuriri. Totul este legat de cum se vor derula examenele și evaluările on-line. Ele sunt de maximă utilitate și interes pentru mii de studenți

Cum or avea loc examenele on-line cu studenții, la Facultatea de Drept de la UAIC

În acest context, conducerea facultății arată că deciziile au avut la bază siguranța medicală a studenților și profesorilor! Ele se leagă de modul în care se va face evaluarea la distanță.

„La acest moment, prin raportare la măsurile speciale adoptate de către facultate și universitate, studenții pot susține examenele: a. în sesiunea programată inițial, începând cu 1 iunie 2020, de la distanță, în condiții de siguranță; b. în sesiunea specială din luna septembrie, pentru cei care nu dispun de tehnologia necesară și/sau acces la Internet ori sunt condiționați pentru pregătire de accesul la resurse pe care le găsesc doar în cadrul facultății. În ceea ce privește evaluarea la distanță tip test-grilă, propusă de unii studenți, aceasta ridică mai multe probleme de securitate. În primul rând, prin utilizarea platformei e-learning (de tip moodle) pe care facultatea o folosește de mai mulți ani nu poate fi deplin asigurată certitudinea identității respondentului. În al doilea rând, este imposibilă asigurarea certitudinii că respondentul nu este asistat și/sau că nu utilizează efectiv materiale din bibliografie”, arată conf. univ. dr. Septimiu Panainte, decanul de la Drept.

Pe de altă parte, pandemia de COVID-19 face ca testul în baza căruia se făcea admiterea, față în față, să fie suspendat temporar.

Comentarii
 • Pentru toate facultatile din UAIC, Senatul a adoptat proceduri care urmeaza sa fie aplicate in viitorul apropiat, dupa ce vor fi emise Hotararile de rigoare.

 • evaluarea fara valoare. se va frauda pe rupte . la informatica de ex temele primite sunt date spre rezolvare contracost , angajatilor din it care fac si ei un ban in perioada asta . la fel si proiectele. numai fraierii isi fac singuri temele . deja sunt facute vorbele care pe care va seconda/sprijini la examenele online . pacat acolo se facea treaba serioasa dar odata cu nenorocirea asta , se va rasturna cu fundul in sus clasamentul . cei constiinciosi vor fi de nota 9 iar hotii si cei care se „descurca” vor fi de 11 . dar o sa treaca si nebunia asta , iar valorile vror reveni cu siguranta!! hai, sanatate!

 • Nu știu de ce tot puneți accent pe note!
  Nota este subiectiva! Contează cu ce informații FOLOSITOARE rămâi după ce ai învățat.
  Mai ales la Drept și Medicina contează foarte mult să știi cum să folosești cunoștințele acumulate in practică.
  Testul grilă este de fapt în favoarea profesorilor, a celor care corectează; nu este in favoarea celui examinat.
  Și la Drept, la Medicina, duce la eșec profesional, în multe cazuri, daca cei care învață pentru grile nu învață și în stilul clasic, dar nu „toceala”.
  In concluzie, examenul de tip grilă nu este in favoarea celui care are de gând să profeseze și nu doar să obțină o diplomă de absolvire.

Adauga un comentariu