Sanatate

De la ce tensiune se ia captopril? Cum să administrezi medicamentul?

Publicat: 21 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De la ce tensiune se ia captopril Cum să administrezi medicamentul
Dacă tensiunea arterială sistolică și diastolică (superioară și inferioară) este ridicată, trebuie să luați Captopril

Tot mai multe persoane se întreabă de la ce tensiune se ia captopril? Capotril este utilizat pentru a trata tensiunea arterială ridicată și unele probleme cardiace. Dacă tensiunea arterială ridicată rămâne necontrolată, poate exista un risc crescut de boli de inimă sau de accident vascular cerebral. Capotril acționează prin scăderea tensiunii arteriale, ceea ce reduce acest risc.

Capotril poate ajuta, de asemenea, persoanele a căror inimă nu mai poate furniza fluxul sanguin ca înainte. Această afecțiune este cunoscută sub numele de insuficiență cardiacă. Medicamentul trebuie utilizat împreună cu diureticele și, dacă este necesar, cu glicozidele de digitală și cu beta-adrenoblocantele. Medicamentul se utilizează de către pacienții care primesc doze de captopril de peste 100 mg pe zi cu sau fără diuretice, la pacienții cu insuficiență renală severă sau la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă severă. Administrarea captoprilului trebuie să se facă sub supravegherea unui specialist.

De la ce tensiune se ia captopril? În timpul căror afecțiuni este administrat medicamentul

Capotril poate fi utilizat și pentru tratamentul pacienților care au suferit recent un atac de cord. Un atac de cord are loc atunci când unul dintre vasele mari de sânge care alimentează cu sânge mușchiul cardiac se blochează. Acest lucru înseamnă că mușchiul cardiac nu primește atât de mult oxigen cât are nevoie și se produce o deteriorare a mușchiului cardiac.

Capotril poate fi utilizat, de asemenea, pentru a trata boala de rinichi la pacienții diabetici. Capotril poate fi administrat indiferent de mese. O cantitate moderată de alcool nu va afecta efectele Capotrilului, dar trebuie consultat medicul dumneavoastră pentru a stabili dacă pacientul are voie să consume alcool.

Dacă tensiunea arterială sistolică și diastolică (superioară și inferioară) este ridicată, trebuie să luați Captopril în cantitate de 12,5 – 25 mg. Efectul său începe după 15-20 de minute. Un alt medicament care poate ajuta în astfel de situații este Furosemidul, care are un efect diuretic.

Doza recomandată de către specialiști. Cum afectează captoprilul inima?

Doza inițială obișnuită este de 12,5 – 25 mg de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră poate crește treptat doza până la 100-150 mg pe zi. Este posibil să fie necesar să luați în același timp și alte medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. La pacienții vârstnici și la cei cu probleme renale, trebuie începută o doză inițială mai mică.

În cazul utilizării pe termen lung, captoprilul reduce severitatea hipertrofiei miocardice ventriculare stângi, previne progresia insuficienței cardiace și încetinește dezvoltarea dilatației ventriculare stângi.  Captopril nu este recomandat în sarcină, în timpul alăptării, persoanelor sub vârsta de 18 ani și de către pacienții cu hipersensibilitate la captopril și la alți inhibitori ECA.

La pacienții cu hipertensiune arterială, captoprilul reduce tensiunea arterială fără o creștere compensatorie a frecvenței cardiace, retenție de lichide sau de ioni de sodiu. După o singură doză orală, efectul antihipertensiv maxim se observă după 60-90 de minute.

Atunci când te întrebi de la ce tensiune se ia captopril trebuie să cunoști și regimul de dozare al medicamentului. De obicei, acesta este stabilit pe bază individuală. În hipertensiunea arterială, doza inițială este de 25 mg de 2 ori pe zi, dacă este necesar, doza unică se crește la 50 mg de 2 ori pe zi la intervale de 2-4 săptămâni. Pe când, doza de întreținere este de 25 mg de 2-3 ori pe zi, iar doza zilnică maximă este de 150 mg.

Adauga un comentariu