Actualitate

De la o simpla cearta poti face accident vascular cerebral. 10 sfaturi care te tin departe de un AVC

Publicat: 04 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De la o simpla cearta poti face accident vascular cerebral. 10 sfaturi care te tin departe de un AVC
Accident vascular cerebral

Accident vascular cerebral. Anevrismul este slăbirea peretelui arterial care determină dilatarea vasului de sânge ce duce la ruperea lui.

În general, vasele de sânge au legătură cu informaţia. Adică, cu modul în care ştim să acceptăm sau nu o informaţie nouă, care ne poate schimba viziunea despre viaţa. Aceste informaţii circula liber pe lângă urechile noastre, fie că vrem, fie că nu.

O mică ceartă poate duce la un AVC

Această perspectivă poate părea sumbră pentru cei care nu sunt obişnuiţi să fie contrazişi. Acei oameni au un anumit punct de vedere pe care vor să şi-l impună pentru că aşa au fost învăţaţi să trăiască. Așadar, ei nu pot accepta şi opinia celorlalţi, adică nu ştiu ce înseamnă să fie flexibili.

Aceasta flexibilitate face parte din procesul de acceptare, cu care nu au fost obişnuiţi. „Circuitele” presate de energia negativă nu rezista la prea multe conflicte şi… cedează. Acesta poate fi un accident vascular, de mică sau de mare intensitate, depinde de vasul care a cedat presiunii.

Accident vascular cerebral

Pentru a nu avea asemenea neplăceri, este bine să acceptăm ca şi alţii pot avea dreptate. Ideile noi ne pot ajuta, dacă suntem deschişi spre ele.

În cele ce urmează vă prezentăm 10 lucruri care te ţin departe de un accident vascular cerebral:

1. Renunţă la fumat. După 2 ani de renunţare la fumat, riscul de a suferi un AVC se reduce cu 50%. După 5 ani, probabilitatea unui atac cerebral este comparabilă cu cea a unei persoane care nu a fumat niciodată.

2. Tratează-ţi hipertensiunea, cu menţinerea unor valori sub 140/90 mmHg. Tensiunea crescută suprasolicita pereţii arterelor, scăzându-se rezistența.

Colesterolul și diabetul favorizează apariția unui accident vascular cerebral

3. Tine colesterolul sub control. Nivelul crescut al colesterolului favorizează atacul cerebral, pentru că duce la apariţia aterosclerozei. Plăcile de aterom pot duce la formarea unui cheag de sânge care îngustează sau astupa vasele. Valorile colesterolului total trebuie să fie sub 180 mg/dl şi ale colesterolului LDL sub 130 mg/dl.

4. Dacă eşti diagnosticat cu diabet zaharat, respectă tratamentul şi regimul indicate de medic. Diabetul se numără printre factorii favorizanţi ai accidentului vascular.

5. Dacă ai peste 40 de ani, fă-ţi anual controale cardiologice, pentru depistarea unor posibile probleme.

Sedentarismul și obezitatea favorizează apariția AVC

6. Fă mişcare zilnic! Ştiai că sedentarii au un risc dublu de a suferi un AVC? Prin 30 de minute de mişcare zilnică poţi preveni atât atacul cerebral, cât şi infarctul. Dacă nu îţi place sportul, chiar şi o oră de mers pe zi este suficientă.

7. Menţine-ţi greutatea normală. Obezitatea este asociată cu apariţia AVC de tip ischemic. Dacă eşti supraponderal sau obez alege cea mai potrivită metoda de slăbire cu ajutorul unui medic.

Fără exces de grăsimi și alcool

8. Mănâncă echilibrat, fără exces de grăsimi, sare şi dulciuri. Mizează pe fructe, legume, pește gras, cereale integrale şi ulei de măsline.

9. Evita consumul excesiv de alcool.

10. Încearcă să elimini situaţiile tensionante. Stresul accelerează ritmul cardiac şi, implicit, tensiunea arterială.

Adauga un comentariu