Eveniment-Social

De la ora 20:00, astăzi, pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment „Magia serii în sunet și lumină”. Ce se întâmplă dacă plouă

Publicat: 10 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De la ora 2000 astăzi pe Esplanada Palatului Culturii ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment Magia serii în sunet și lumină. Ce se întâmplă dacă plouă
A 66-a stagiune a Operei Naționale Române din Iași se va deschide astăzi. De la ora 20.00, pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment ”Magia serii în sunet și lumină”

A 66-a stagiune a Operei Naționale Române din Iași se va deschide astăzi, 10.09.2022. Astfel, de la ora 20:00, pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment „Magia serii în sunet și lumină”. În cazul în care sâmbătă seara va ploua puternic, evenimentul va avea loc duminică, de la ora 20:00. Poimâine, de la ora 11:00, este programată și prima reprezentație din stagiunea 2022-2023, în sala teatrului liric ieșean, spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpușilor”, de Josef Bayer

A 66-a stagiune a Operei Naționale Române din Iași (ONRI) se va deschide astăzi. De la ora 20:00, pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment „Magia serii în sunet și lumină”. Ajunsă la a XI-a ediție, gala va avea elementele de succes ale anilor trecuți: pagini muzicale fermecătoare, arii celebre de operă și momente de balet interpretate de artiștii Operei Iași și de invitați speciali, jocuri de lasere și focuri de artificii.

Pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment „Magia serii în sunet și lumină”. Ce se întâmplă dacă plouă

Anunțul oficial despre deschiderea stagiunii 2022-2023, cu emblematicul spectacol în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină”, a fost făcută de managerul instituției.

„Aflată la a XI-a ediție, gala din acest an este specială, atât din punctul de vedere al repertoriului, cât și al locului de desfășurare. Ocrotită de cupola de stele a celui mai mare scenograf, Natura, și sub privirile unui simbol arhitectural al Iașului, Palatul Culturii, scena Operei vă invită la un regal artistic”, arată tenorul Andrei Fermeșanu, manager interimar al ONRI.

„Efervescența, eleganța și candoarea ariilor de operă și operetă, corurile celebre, momentele coregrafice completate de lasere și focurile de artificii promit să fie reperele unui eveniment de poveste din viața culturală a capitalei Moldovei. Pe scenă vor urca artiștii Operei din Iași și invitați surpriză, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Jin Wang. Vă așteptăm cu mare bucurie sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 20:00, să ridicăm împreună cortina unei noi stagiuni legendare la Opera Națională Română din Iași”, a conchis Andrei Fermeșanu.

În cazul în care sâmbătă seara va ploua puternic, evenimentul va avea loc duminică, de la ora 20:00

Ajunsă la a XI-a ediție, gala va avea elementele de succes ale anilor trecuți: pagini muzicale fermecătoare, arii celebre de operă și momente de balet, interpretate de artiștii Operei Iași și de invitați speciali, jocuri de lasere și focuri de artificii. Conducerea muzicală a spectacolului va fi asigurată de Jin Wang, un dirijor apreciat în întreaga lume. În cazul în care sâmbătă seara va ploua puternic, evenimentul va avea loc duminică, de la ora 20:00. Poimâine, de la ora 11:00, este programată și prima reprezentație din stagiunea 2022-2023, în sala teatrului liric ieșean, spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpușilor”, de Josef Bayer.

Așadar, astăzi, de la ora 20:00, dacă vremea este favorabilă, pe Esplanada Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați să asiste la tradiționalul eveniment „Magia serii în sunet și lumină”.

Adauga un comentariu