Coronavirus

De la parfumuri la geluri ! Un important grup francez de mărci de lux va produce antibacteriene

Publicat: 16 mart. 2020

Grupul francez de mărci de lux LVMH, care comercializează mărci precum Christian Dior sau Givenchy, a anunţat duminica aceasta că va produce în fabricile sale din Franţa geluri dezinfectante pe care le va dona spitalelor naţionale, pentru a combate extinderea coronavirusului, informează EFE.

„Toate unităţile de producţie de mărci de parfumuri şi cosmetice din Franţa vor fabrica începând de luni geluri dezinfectate în cantităţi mari”, a transmis grupul într-un comunicat. Aceste geluri vor fi donate autorităţilor sanitare franceze, „de preferat” celor din Paris, adaugă comunicatul.

„Prin această iniţiativă cetăţenească, LVMH vrea să-şi aducă contribuţia în a răspunde riscului de penurie a acestor produse constatate în Franţa şi să permită unui număr cât mai mare de persoane să adopte obiceiuri bune pentru a se proteja de propagarea coronavirusului”, se mai spune în comunicat, care precizează că iniţiativa va fi menţinută „cât timp va fi necesar”, în coordonare cu autorităţile sanitare.

LVMH comercializează mărci precum Christian Dior, Guerlain sau Givenchy.

Totodată, ministrul sănătăţii Oliver Veran a declarat duminica aceasta că 120 de oameni au murit până acum în Franţa de coronavirus, faţă de 91 înregistraţi în ziua precedentă, transmite Reuters. Veran a explicat la postul de televiziune France 2 că numărul cazurilor confirmate a crescut de la 4.449 sâmbătă, la 5.400 duminică.

Pe de altă parte, ministrul economiei Bruno Le Maire,a apărut duminică în faţa presei pentru a dezminţi faptul că Franţa riscă să rămână fără produse de bază şi pentru a garanta aprovizionarea, relatează EFE.

„Vreau să confirm că securitatea francezilor în ceea ce priveşte produsele alimentare şi de primă necesitate este garantată şi va continua să fie garantată în zilele şi săptămânile ce vor urma”, a insistat el, în contextul în care, în prima zi după ce guvernul a ordonat închiderea tuturor centrelor comerciale neesenţiale, la supermarketurile din ţară s-au înregistrat cozi şi o mare afluenţă de clienţi.

Le Maire a dat asigurări că peste 90% din produse sunt disponibile şi că nu există riscul unei penurii de mărfuri esenţiale. „Este posibil ca într-un mare supermarket să găsiţi doar o marcă sau două de paşte, însă le veţi găsi, nu există nicio penurie”, a insistat el şi i-a invitat pe francezi să facă cumpărături aşa cum fac de obicei, excluzând impunerea de măsuri de raţionalizare dacă consumatorii se comportă în mod responsabil.

Adauga un comentariu