Culinar

De primăvară – Clătite coreene cu ceapă verde

Publicat: 03 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De primăvară - Clătite coreene cu ceapă verde

Clătitele cu ceapă verde sau Jijimi, aşa cum este denumirea lor originală, sunt o reţetă tradiţional coreeană. Au un gust unic şi se prepară rapid!

Ingrediente:

200 g făină
300 ml apă
3 ouă
2 legături ceapă verde
50 g seminţe susan
2 linguri ulei vegetal
sare, după gust
piper, după gust

Pentru sos:

4 linguri sos de soia
2 linguri oţet sau zeamă de lime
seminţe de susan
½ linguriţă zahăr

Mod de preparare:

Într-un bol mare, cerni făina cu sare, apoi spargi ouăle şi amesteci cu telul. Torni treptat apa şi amesteci în continuare până obţii o compoziţie de clătite, cu o textură mai groasă.

Cureţi, speli şi tai în bucăţi de 1-2 cm firele de ceapă verde, cu tot cu frunze. Încingi uleiul într-o tigaie şi le căleşti câteva minute, la foc potrivit. Presari seminţele de susan şi asezonezi cu sare şi piper după gust.

Torni compoziţia de clătite peste ceapa verde din tigaie. Prăjeşti pe ambele părţi câteva minute, până se rumeneşte. Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti clătita porţionată cu sosul picant.

Adauga un comentariu