International

De teama răspândirii virusului Covid-19, marile oraşe din China se închid din nou

Publicat: 30 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De teama răspândirii virusului Covid-19 marile oraşe din China se închid din nou
În China, marile oraşe se închid din nou, din cauza virusului Covid-19

Marile orașe din China se închid din nou, de teama Covid. Metropolele și-au înăsprit puternic restricțiile anti-Covid, marți, 30 august. Spre exemplu, în Shenzhen s-au închis din nou spațiile comerciale, iar Dalian a impus un lockdown peste milioane de oameni, readucând în discuție nesiguranța economică și amânând reînceperea anului școlar pentru mulți copii.

Noile măsuri, cu toate că au fost programate să dureze doar câteva zile, reflectă insistența Chinei cu așa-zisa sa politică „Covid Zero Dinamic”, care are ca scop să elimine orice mic focar imediat cum apare.

Aceste măsuri vor afecta economia chineză deja puternic lovită de multiplele crize și de lockdown-uri draconice anterioare. O escaladare sau prelungire a restricțiilor în marile metropole, precum Chengdu, ar putea să afecteze pe termen lung negativ creșterea economică, deja „anemică”.

Marile oraşe din China se închid din nou

În China, marile oraşe se închid din nou, din cauza virusului Covid-19. Astfel, în Longhua, un district al orașului Shenzhen locuit de 2,5 milioane de oameni, a închis, marți, 30 august, majoritatea spațiilor de divertisment și piețele și a suspendat toate evenimentele cu număr mare de persoane.

În acest context, toți locuitorii trebuie să facă dovada unui test negativ din ultimele 24 de ore pentru a putea intra în spațiile rezidențiale, iar restaurantele sunt obligate să limiteze numărul de clienți la nu mai mult de 50% din capacitate.

Noile restricții din marile oraşe ale Chinei vin după ce măsuri similare au fost adoptate în alte trei districte, afectând peste șase milioane de oameni. Cu toate că oficialii locali din orașe nu au anunțat o amânare generală a începerii anului școlar, unii părinți spun că au fost anunțați de conducerile școlilor că începerea anului se va amâna.

Să nu uităm că centrul financiar al Chinei a mai impus odată, luni, 28 martie, un lockdown în două etape pentru cei 26 de milioane de locuitori ai săi.

Lockdown în mai multe metropole

Un port important din nord-estul Chinei, Dalian, a impus un lockdown de o săptămână în principala zonă urbană, locuită de trei milioane de oameni. De alltfel, şi în Chengdu, mai multe districte au suspendat diverse evenimente și au în plan amânarea începerii anului școlar.

În orașul Tianjin, locuit de aproximativ 13,7 milioane de oameni, a început o nouă campanie de testare generală, menită să identifice cazuri cu transmitere comunitară. Aceasta fiind o a patra astfel de campanie de sâmbătă și până marți, 30 august.

În Xining, capitala provinciei Qinghai, cu 2,5 milioane de locuitori, autoritățile au ordonat un lockdown general în zonele urbane principale, oprind transportul în comun și restricționând libertatea de mișcare în afara zonelor rezidențiale.

Un raport oficial precizează că toate aceste restricții sunt impuse pentru un număr de 1.717 de cazuri transmise în interiorul țării în 29 august, printre care 349 simptomatice și 1.368 asimptomatice.

De altfel, presa de stat chineză a anunţat marţi, 9 august, zeci de cazuri de infectare cu Henipavirus, de vreme ce s-a relevat detectarea în două provinii din China circa 35 de contagieri la oameni cu un virus de origine animală. Cu toate acestea, nici unul din cazurile descoperite nu s-a anunţat a fi grav, şi au fost descoperite în provinciile Shandong, din estul Chinei şi Henan, din centrul Chinei.

Adauga un comentariu