Local

De trei săptămâni, localnicii dintr-un cartier din Iași trebuie să suporte mormanele de gunoaie de pe stradă: „Miroase îngrozitor” – FOTO

Publicat: 01 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De trei săptămâni localnicii dintr-un cartier din Iași trebuie să suporte mormanele de gunoaie de pe stradă Miroase îngrozitor - FOTO
Cetățenii din cartierul Cantemir au lăsat mormane de gunoaie chiar lângă stradă

Locatarii unui cartier din Iași s-au săturat de mormanele de gunoaie din zonă. Oamenii au aruncat fără jenă diferite tipuri de deșeuri chiar lângă stradă

Ieșenii din cartierul Cantemir s-au săturat de mormanele de gunoaie care se adună chiar lângă punctele de colectare, lângă trotuar. Un cetățean din zonă și-a renovat apartamentul și a aruncat molozul din urma lucrărilor în stradă. Compania de salubrizare, Salubris SA, este obligată să ridice deșeurile indiferent de situație.

Mormane de gunoaie lângă stradă

o poză cu gunoaie
Localnicii s-au săturat de această situație și așteaptă ca problema să fie rezolvată

Așa arată imaginea unui cartier central din municipiul Iași. Pe lângă sacii de moloz de la lucrări, oamenii au mai aruncat și deșeuri menajere, fără a se gândi la consecințe. Acum, din cauza căldurii, în zonă este un miros greu de suportat, iar localnicii se plâng că nu-i ajută nimeni. Punctul de colectare se află chiar lângă blocul M2, cunoscut drept și „blocul fantomă”.

„Situația este așa de câteva săptămâni, cineva și-a făcut modificări în apartament și a aruncat tot molozul aici, în stradă. Pe lângă toate acestea, printre aceste gunoaie mai erau și deșeuri menajere, iar din cauza căldurii este un miros îngrozitor aici. Am văzut niște bărbați care aruncau sacii cu moloz aici, probabil erau muncitorii care se ocupau cu lucrarea. Este deranjant atunci când mergi să arunci gunoiul, deoarece trebuie să calci prin molozul acesta. Din câte știu, în mod normal este ilegal să arunci tipul acesta de gunoi aici, trebuie să contactezi compania”, povestește Mihaela, o locatară din zonă.

Făptașii trebuie să fie amendați

o poză cu Cătălin Neculau
Salubris este obligată de lege să ridice orice tip de gunoi, însă cei care aruncă ilegal vor fi sancționați

În baza legii, Salubris este obligată să ridice orice tip de gunoi de pe spațiul public al municipiului Iași. În urma sesizării făcute de reporterii BZI, compania va trimite o mașină specială pentru a ridica deșeurile din zonă. În mod normal cei, care fac reparații pot apela la serviciile companiei de salubrizare pentru a li se prelua molozul.

Acum, cei care sunt responsabili pentru gunoiul din zona Cantemir riscă să fie amendați cu peste 2.000 de lei de către Poliția Locală. Salubris va verifica imaginile de pe camerele de filmat, iar când vor fi depistați cei vinovați Poliția Locală se va ocupa de sancțiuni.

„Din punct de vedere legal, noi suntem obligați să ridicăm orice tip de deșeuri din zonele noastre de activitate. În cazul în care există camere la acel punct de colectare, atunci vom transmite imaginile la Poliția Locală Iași, pentru că ei sunt în măsură să aplice amenzi în cazurile în care a fost încălcată legea. Gunoiul din zona respectivă va fi ridicat, în cele din urmă, de echipajele noastre, nu va rămâne situația așa”, a specificat Cătălin Neculau, directorul Salubris SA.

Un cetățean din cartierul Cantemir a lăsat mormane de gunoaie chiar lângă stradă. Localnicii s-au săturat de situație și așteaptă să vadă o reacție din partea instituțiilor competente.

Adauga un comentariu