Local

De Ziua Mediului, la Iași, va avea loc campania „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor”

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De Ziua Mediului la Iași va avea loc campania Restaurarea ecosistemelor Economia circulară și managementul deșeurilor
Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, vor organiza mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului

Primăria Municipiului Iași, împreună cu Salubris SA, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Eco-Arena Iași, instituții de învățământ și voluntari, vor organiza mai multe evenimente cu ocazia Zilei Mediului care este marcată pe 5 iunie. Campania este intitulată „Restaurarea ecosistemelor! Economia circulară și managementul deșeurilor” și constă într-o serie de acțiuni complexe de instruire și conștientizare a populației privind managementul deșeurilor și protecția mediului derulate în ultima perioadă de Societatea Salubris SA.

Prin marcarea Zilei mondiale a mediului înconjurător, autoritățile încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător. Elevii sunt invitați să participe la cât mai multe acțiuni prin care să învețe cum să oprească și să inverseze declinul lumii naturale. Activitățile încep de pe 2 mai și vor continua până pe 6 iunie.

mani care tin un copac mic cu pamant
Prin marcarea Zilei mondiale a mediului înconjurător, autoritățile încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător

Ziua Mediului la Iași va aduce mai multe acțiuni interactive

primarul orasului Iasi, Mihai Chirica
Avem un depozit foarte mare de lemn extras de pe raza Municipiului Iași și ne dorim achiziționarea unei centrale care să utilizeze combustibil lemnos

De Ziua Mediului urmează a fi organizat un program consistent care va începe pe 2 mai printr-o acțiune de colaborare cu Eco-Arena și EcoPositive, o tombolă pentru oferirea premiilor pentru participanți, iar extragerea va fi în ultima zi a programului, 6 iunie, ora 12.00.

Primăria Municipiului Iași, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului vor organiza pe 9 mai, un atelier de informare asupra colectării separate a deșeurilor. Mai multe evenimente de impact se prevăd a fi organizate în colaborare cu instituțiile de învățământ ieșene.

Marți, 31 mai, va avea loc o acțiune în colaborare sau în parteneriat cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași. Programul manifestărilor continuă, pe 1 și 4 iunie se organizează „Porți deschise la CMCI”, eveniment cu înscriere prealabilă de grupuri de elevi sau studenți. Urmând ca joi, 2 iunie să aibă loc o acțiune în colaborare cu Grădinița „Cuvioasa Parascheva” Iași  cu prezentări și jocuri la care vor fi prezenți circa 250 copii și 20 cadre didactice.

Pentru fiecare preșcolar vor fi asigurate diplome de participare, stegulețe și baloane și premii surpriză (șepcuțe, creioane, mini-jucării). Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași și Școala Primară „Mihail Kogălniceanu” Iași organizează o acțiune de protejare a mediului înconjurător pe 3 iunie.

patru cosuri de gunoi cu deseuri colectate separat
Duminică, 5 iunie de Ziua Mediului la Iași ca acțiune principală va fi „Conștientizarea populației privind colectarea separată”

Mihai Chirica: „Vrem ca Ziua Mediului să fie o zi dedicată aproape în exclusivitate educației”

bulevardul Stefan Cel Mare din Iasi
Vom avea un șir de evenimente ce se vor desfășura pe bulevardul Ștefan cel Mare, axa Piața Unirii – Palatul Culturii

Duminică, 5 iunie, de Ziua Mediului, la Iași, ca acțiune principală va fi „Conștientizarea populației privind colectarea separată” în cadrul căreia vor avea loc: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale cum ar fi: baloane, stegulețe, pliante info.

Această acțiune este în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și prezentare de echipamente – Palatul Culturii, acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași, Școala Gimnazială „Mihail Kolgâlniceanu Iași, Grădinița cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” Iași, Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași, acțiune de premiere și surprize pentru participanți reprezentată de fructe, dulciuri și suc, baloane, minipubele cu flori, diplome și  cadouri.

Activitatea este în parteneriat cu ECO-ARENA alături de studenți voluntari. Inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului conștientizează încă o dată responsabilitatea fiecărui cetățean.

„Vrem ca Ziua Mediului să fie o zi dedicată aproape în exclusivitate educației. Vom avea un șir de evenimente ce se vor desfășura pe bulevardul Ștefan cel Mare, axa Piața Unirii – Palatul Culturii. Titularul de activitate este Salubris SA alături de Servicii Publice Iași. Toate societățile comerciale din subordine au primit dispoziție să prezinte până la sfârșitul anului proiecte de eficiență energetică. Avem un depozit foarte mare de lemn extras de pe raza Municipiului Iași (lemn uscat, prăbușit și alte categorii de materiale vegetale) și ne dorim achiziționarea unei centrale care să utilizeze combustibil lemnos cu care noi vom produce energie electrică și termică. Astfel încercăm să intervenim în mod activ pentru binele mediului înconjurător prin reducerea amprentei de carbon”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu