Actualitate

De Ziua Mondială a Diversității, Iohannis încearcă lucruri noi. Declarații din Parcul Național „Piatra Craiului” – VIDEO

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
De Ziua Mondială a Diversității Iohannis încearcă lucruri noi. Declarații din Parcul Național Piatra Craiului - VIDEO
Președintele Klaus Iohannis

România nu va trimite soldați în Ucraina, iar o decizie privind cedarea unei baterii de apărare Patriot în Ucraina va fi luată în Consiliul Superior deApărare a Țării, după ce se vor pronunța specialiștii, a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă”, a spus Iohannis, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor.

Iohannis a făcut aceste declarații miercuri, la Zărnești, după ce a vizitat Parcul Naţional Piatra Craiului.

Întrebat despre posibilitatea ca România să cedeze Ucrainei un sistem Patrior, Iohannis a spus că nu crede că este cazul ca aceste chestiuni să fie discutate în spațiul public: „Nu cred că o dezbatere publică lergă este de dorit”.

El a spus că o astfel de decizie va fi luată în CSAT, după ce se vor pronunța specialiștii, iar ședința Consiliului va fi stabilită în funcție de data la care experții vor ajunge la o concluzie.

„Nu e simplu, să nu ne imaginăm că vorbim de o remorcă cu trei aparate (…) În plus, eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă. În măsura în care România cedează ceva, trebuie să primească altceva”, a declarat Iohannius.

„Românii nu trebuie să se teamă, dar trebuie să fim pregătiţi întotdeauna pentru evenimente neaşteptate”

De asemenea, întrebat despre posibile scenarii de escaladare a conflictului din Ucraina, că, din toate informaţiile pe care le are, „România este o ţară sigură”, iar „românii nu trebuie să se teamă” pentru că „nu e cazul să intrăm în panică”.

„Nu există nicio ameninţare directă, dar, sigur, militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură.

Românii nu trebuie să se teamă. Dar sigur, trebuie să fim pregătiţi întotdeauna pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm.

În acest sens, trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO, la Uniunea Europeană. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine.

Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar există vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre declarațiile ministrului Apărării şi şefului Armatei privind riscul escaladării conflictului din Ucraina.

Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilităţi, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.

Comentarii
  • Io- annus mereu tine mainile intinse ca un cersetor si isi freaca verigheta si isi freaca verigheta. Nu-i sanatos la cap, tradatorul, turistul strain in Romania. Sa va puna dracu sa dati la ucracanati sistemele Patriot cumparate din banii contribuabililor romani si sa ramana Romania fara aparare antiaeriana . Sa va puna dracu pe voi si pe evreii si pe toti strainii pe care voi tradatorilor criminali Psd – Pnl i-ati pus sa conduca Romania. Tara noastra trebuie sa fie condusa de romani patrioti nu de straini si romani tradatori Hu Pnl , hu Psd

  • Neamtule, te-i dus la americani să lingi ceva pentru a ajunge șef la NATO și ei ți-au tras un șut în fund, mai mult, te obligă să cedezi Ucrainei sisteme militare. Deștepți americanii, tu ești idiotul de serviciu. S-au prins de șmecherie, tu erai pe interes personal, cu avion privat. Au înțeles ca tu ești împotriva intereselor românilor, țării. Promovezi hoția, aperi justiția coruptă, la americani nu merge asa. Hai, du-te la nemtii tai.

  • ” Ziua Mondială a Diversității”….asa….lucrati bine……cat mai divers…..cat mai neromanesc….sa fie dezorientati total romanii, in special tinerii.

  • La puscarie trsdatorul iohannis. Doamne ajuta sa se destepte toti romanii sa se chace toti romanii la vot pe sobolanii Psd – Pnl. Diana Sosoaca Presedinta Romaniei , ! Diana Presedinta Presedinta Romaniei! Victorie S.O.S Romania !!!!!

  • La puscarie tradatorul iohannis. Doamne ajuta sa se destepte toti romanii sa se chace toti romanii la vot pe sobolanii Psd – Pnl. Diana Sosoaca Presedinta Romaniei , ! Diana Presedinta Presedinta Romaniei! Victorie S.O.S Romania !!!!!

Adauga un comentariu