Actualitate

Decesul înregistrat la grupa de vârstă 20-29 ani este al unui pacient din județul Arges, în vârstă de 29 ani, de sex feminin, care prezenta comorbidități și era nevaccinat

Publicat: 03 oct. 2021
Apropiații spun că devenise depresiv după ce ieșise din spital unde fusese tratat pentru COVID-19

În data de 3 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1431 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 118 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 53 sunt în București.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1440 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 8 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București sunt 2 paturi ATI libere.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
*
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Brașov-1
București-2
Prahova-1
Tulcea-4

Comentarii
  • Voi chiar nu vedeti si nu recititit ce scrieti ?? Verificati titlul vostru, ori femeie, ori barbat, dar acordul unde este ? Inteleg ca e duminica, e relax, dar rad oamenii de voi, pe bune. Chiar citesc ziarul vostru, dar sunt din ce in ce mai multe greseli. Spor la treaba.

Adauga un comentariu