Prima pagină » Titlurile zilei » Decizia care paralizează definitiv traficul din Podu Iloaiei a fost luată! Se montează semafoare, spre disperarea șoferilor

Decizia care paralizează definitiv traficul din Podu Iloaiei a fost luată! Se montează semafoare, spre disperarea șoferilor

22 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

A fost luată decizia care paralizează tot traficul din Podu Iloaiei. Semafoarele ce vor fi montate în următoarea perioadă nu sunt văzute cu ochi buni de șoferi

Șoferii care tranzitează zilnic drumul de la Podu Iloaiei nu susțin montarea semafoarelor în localitate. Aceștia cred că demersul va îngreuna și mai mult traficul, iar cozile de kilometri vor continua. Tronsonul dintre Lețcani și intrarea în orașul Podu Iloaiei este unul dintre cele mai aglomerate din județ. În fiecare zi, șoferii petrec zeci de minute în coloană, bară la bară.

Decizia care paralizează de tot traficul din Podu Iloaiei! Semafoarele ce vor fi montate în luna august nu sunt văzute cu ochi buni de șoferi

Recent, DRDP Iași a obținut avizul IGPR – Direcția Rutieră, pentru proiectul „Proiectare și execuție – sistem de semaforizare oraș Podu Iloaiei, DN 28 km 47+700, km 47+950, km 48+800”, testat în vara anului trecut. Potrivit avizului, semafoarele din cele trei intersecții vor fi corelate în sistem „undă verde”, ce urmează a fi prevăzut cu mod de funcționare „galben intermitent”, adică regim de avarie, în cazul unor defecțiuni ale echipamentelor de semaforizare. Însă, decizia de montare a semafoarelor nu este pe placul șoferilor care trec frecvent prin zonă. Aceștia susțin faptul că traficul va fi și mai mult îngreunat din cauza lipsei unei artere care să degreveze aglomerația sutelor de mașini din zonă.

„Nu semafoarele sunt soluția. Ei trebuie să construiască străzi, poduri, nu să pună semafoare. Semafoarele nu fac altceva decât să îngreuneze, va fi același trafic. Nimic nu se rezolvă doar cu montarea lor. Astă vară parcă, atunci când au fost probele, a fost dezastru, am stat în coadă într-o zi și trei ore. Ăsta e doar așa, un proiect, să zică și ei că au făcut ceva sau că încearcă să rezolve cumva situația”, a spus Lucian, un șofer care tranzitează frecvent drumul de la Podu Iloaiei.

Un alt șofer a transmis reporterilor BZI faptul că traficul aglomerat de la Podu Iloaiei va persista până când va fi construită și pusă în funcțiune centura Iașului.

„Până nu va fi construită și folosită centura, nu va fi nicio schimbare. Asta e o prostie, o să vedeți, semafoarele sunt cea mai mare prostie. Nu vor avea niciun efect. Să vedeți ce tragedie va fi după ce le montează, până le reglează, dar oricum, oricât le-ar regla, tot nu au niciun sens. Va fi mereu aglomerat acolo până nu construiesc străzi noi. În județul ăsta, trebuie străzi noi, nu semafoare, numărul de mașini crește, pui semafoare, le bagi tot în coloană mașinile, aici trebuie străzi ca mașinile să se împartă pe drumuri. Unele pe o parte, altele pe o parte”, a spus Robert, un alt șofer care trece în fiecare zi prin Podu Iloaiei.

Sistemul de semaforizare va fi montat în luna august 2024

Reprezentanții DRDP Iași au transmis faptul că finalizarea lucrărilor de montare a semafoarelor de la Podu Iloaiei este preconizată la jumătatea lunii august 2024, însă, în funcție de modul în care decurg lucrările premergătoare, acestea ar putea fi montate și mai devreme.

„Încă nu s-au montat semafoarele. Ele au o perioadă de 40 de zile pentru a fi montate. Au fost pregătite materialele necesare montării, însă în cadrul demersului sunt și anumite lucrări care trebuie efectuate. Trebuie făcute șanțurile, este necesară și turnarea betonului. Ce pot să vă spun este că de luni, 22 iulie 2024, începe montarea stâlpilor pe care vor fi amplasate semafoarele, la poliție să fie aprobate restricțiile de circulație, iar de luni am înțeles că se intră la montarea stâlpilor. Eu cred că undeva pe la jumătatea lunii viitoare, 15-20 august 2024, să fie gata, poate chiar și mai repede”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Precizăm că testarea sistemului provizoriu de semaforizare a fost efectuată în vara anului trecut, timp de trei zile, în perioada 14-17 iulie 2023, și a vizat principalele intersecții din oraș, precum strada Petru Rareș, strada Cuza Vodă și strada Traian, în zona primăriei, în proiect fiind inclusă și semaforizarea intersecției cu DJ 281, spre Erbiceni. În cadrul testelor de anul trecut, au fost montate 22 de semafoare provizorii, destinate autovehiculelor și pietonilor, puse la dispoziție de DRDP Iași, iar din punct de vedere tehnic s-a remarcat o reducere cu aproximativ 60 la sută a timpilor de așteptare. Nici atunci șoferii nu au fost mulțumiți, în decursul perioadei de testare au petrecut zeci de minute bară la bară, în traficul din zonă.

Șoferii care sunt nevoiți să treacă prin Podu Iloaiei au ajuns în pragul disperării din cauza traficului infernal

Amintim faptul că șoferii care sunt nevoiți să tranziteze orașul Podu Iloaiei au ajuns în pragul disperării din cauza ambuteiajelor, a cozilor infernale pe porțiuni de kilometri care se realizează din cauza lipsei unei variante ocolitoare. Mulți dintre aceștia preferă să meargă pe un drum agricol, prin câmp, pentru a ocoli ambuteiajul de la Podu Iloaiei, însă varianta nu este agreată de localnicii din satul Holm, din cauza prafului care se ridică pe drum, traseul fiind pietruit.
A fost luată decizia care paralizează tot traficul din Podu Iloaiei. Semafoarele care vor fi montate la mijlocul lunii august 2024 nu sunt văzute cu ochi buni de șoferi.

Aceștia susțin că aglomerația nu va dispărea.

Comentarii
  • Știe el neamul lui manivelă ca se blochează traficul? Bă vedeți-vă de volan ca omorâți oameni pe trecerea de pietoni ( vezi Lețcani ) . Vă kakati pe voi de prosti ce sunteți . Ai stat tu astă vară 3 ore în trafic ? Să miară doamna mă-ta ? Din cauza unor jeguri ca ăsta care una două își dă cu părerea nu pot fi făcute progrese în țara asta. Puneți semafoarele mai repede și nu vă mai luați după tot felul de cretini .

  • Cel mai fain este ca totul este facut pe banii nostri: si semafoarele, si salariile idiotilor.

    • Care banii noștri bă kăkat bolnav? Tu asistat social nu primești bani moca de la stat?
      Semafoarele sunt puse în curtea cuiva? Nu sunt montate pe domeniul public?
      Văcarule, taci dreacului că numai prostii emiți pe besafon.

  • Si eu sunt un sofer care tranziteaza aceasta zona zilnic si-mi doresc montarea semafoarelor cat mai repede.

  • Cine a votat cu Costel Alexe, care timp de 4 ani nu a facut nimic, sa nu comenteze. Sa astepte la semafoare

  • Semafoarele sunt puse în urma unei analize, în urma unor calcule rezultate ca urmare a monitorizării traficului prin metode științifice . Vin acum gibonii care nu respectă nimic și își dau cu părerea sunt ei baba Vanga și prezic ca o să fie mai rău !!!??? Ce probe au ??? Nici una, minciuni ca au stat 3 ore, delațiuni ca se cheltuie banii , afirmații preluate chiar de la drumari ca variantele corecte sunt centura și autostrada iar semafoarele sunt o soluție provizorie.
    Trebuie montate urgent semafoarele care vor reduce timpii de așteptare f mult .
    Șoferii Gică Contra să stea în banca lor să își dea cu părerea pe stații de emisie unde se vede nivelul lor de cultură ( 4clase ) !

  • Era mai simplu sa se facă A8. Dar A8 nu va fi făcută niciodată

  • A8 – sunt mulți deștepți care își dau cu părerea și influențează negativ . Toți iesenii trebuiau să solicite în primul rând A8 tronsonul Iași – Pașcani -A7.
    Dar băieții deștepți, “mari specialiști “ de dimineață până seara rag ca vor A8 peste munți … care într-adevăr nu o să se facă niciodată.
    La ce ajută tronsonul A8 de la Pașcani – Leghia ???
    Nu mai bine se făcea Iași Tg Frumos prin PNNR ?
    Dar te pui cu societatea civilă care fac jocuri împotriva Iașului ridicând mingea la fileu guvernului ? În loc să avem A8 de la Iași la Tg F finalizat în 2026 ne uităm ca prostii cum se chinuie licitația pe Pașcani – Leghia care nu se va finaliza prea curând ! Cine răspunde pentru incompetenta ăstora ?

  • Domnu sofer Lucian e pr0st de rage. Ba, bolovane, intr-o localitate nu exista doar soferi. Pricepi, talambule? Solutia este constructia unui drum care sa nu treaca prin localitati, iar daca tot e vorba de un nou drum, atunci il faci direct autostrada… adica A8. Nu poduri si pasaje clocite de mintea ta odihnita de soferache.

  • Sunt necesare, ,,soferii” sa mai foloseasca si trenul.

  • Doamne ferește ce probe de prostoi pe la comentarii, de la un cap la altul și ăia care ling sistemul și aia împotrivă sunteți niște persoane abjecte.
    Ca idee, autostrada care se va face este aia care cară grânele modificate genetic la vale și armele la deal. Pricepuși? E atât de simplu! E ordin de mult mai sus decât România. Vorbim de localitatea Siret, până-n vale la M. Neagră, la port. Iași are ghinionul să nu fie pe acest traseu, așa că: „pa, la revedere!” autostradă la Iași…

  • Semafoare, viteza maxima 30km/h in toate orasele/satele de-a lungul DN2 PLUS camere fixe.
    La trecerile de pietoni fara semafor,,,cocoase sa nu poti trece cu mai mult de 3-5km/h fara sa iti rupi ceva la masina.
    Cui nu ii convine…sa foloseasca autostrazile, nu DN-urile.
    Oamenii au prioritate, nu masinile.

  • Semafoare, cu „verde pietoni” de 6 ori pe ora, a cate 30 secunde… Astfel, pietonii bastinasi nu mai blocheaza DE, care, din nefericire, trece prin urbea lor. Caz concret: grupuri de tziganashi isi bateau joc de soferii de pe TIR-uri, defiland pe „zebra”, amuzati de situatie… Din remorca nu puteau sa ciordeasca.

  • Desperare humanum est.

  • Un artificiu al drumarilor care va duce la blocaje și nu va decongestiona traficul.O sosea de centura cu 2 benzi pe sens era bine venita și o soluție care rezolva aceasta problemă.Dar atât se poate de la acești drumari habarniști și bine plătiți care cugeta din birourile lor dotate cu aer condiționat și secretare drăguțe.Asa că majoritatea șoferilor trebuie sa se supună și să se înarmeze cu multa răbdare până se face verde și să fie cu ochii pe semafor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024