Actualitate

Decizia definitivă a magistraților: Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Publicat: 27 mai 2021

Veste de ultimă oră! Magistraţii îi resping contestaţia lui Liviu Dragnea. Astfel, fostul preşedinte al Partidului Social Democrat rămâne în închisoare. Decizia Tribunalului Municipiului București este definitivă.

Astăzi, 27 mai 2021, exact în ziua în care fostul social democrat a fost încarcerat, în urmă cu doi ani, primeşte vestea pe care nu o aştepta. Liviu Dragnea nu va fi eliberat condiţionat.

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, rămâne în închisoare

Magistraţii au respins contestaţia ca fiind una nefondată şi au admis contestaţia de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ).

„Respinge contestaţia formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată. Admite contestaţia formulată de PICCJ – DNA împotriva sentinţei, pe care o desfăşoară în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoita după 27.08.2021. Definitivă”, potrivit comunicatului.

Astfel, Liviu Dragnea mai poate încerca pe data de 28 august 2021 să iasă din penitenciar.

Judecătorii au amânat pentru astăzi hotărârea în ceea ce priveşte eliberarea fostului lider PSD, în vreme ce procurorii au cerut respingerea cererii.

Liviu Dragnea, audiat prin videoconferinţă

În faţa judecătorilor, Liviu Dragnea s-a apărat miercuri, 26 mai 2021, prin videoconferinţă, şi a menţionat faptul că, în timpul detenţiei, nu a avut un comportament jignitor şi că, de fapt, a „cerşit” cursurile la care voia să participe.

În încheiere, Dragnea a transmis că „a înţeles perfect” de ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost audiat la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat. I s-a pus la dispoziţie o tabletă. Audierea a fost decisivă pentru eliberarea condiţionată, cerere respinsă la termenul din aprilie.

În faţa judecătorilor, Dragnea a adăugat că, pe toată perioada detenţiei, nu a avut nicio reacţie violentă, că a suportat abuzuri şi că a fost nevoit să cerşească participarea la anumite cursuri.

„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor, potrivit Antena 3.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, aflat în prezent în închisoare, a fost trimis în judecată în data de 17 mai 2021 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

1. DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, aflat în stare de deținere, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

– trafic de influență (două fapte);

– folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

. În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,

– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri)”, potrivit DNA.

Comentarii
  • Ce se mai aude cu noul dosar America,livache sper sa zaci la parnaie ani buni de acu’ incolo,las’ ca pe Irinuca are cine s-o babardeze!

  • Pe cand si Iohanis cu casele,unde prejudiciul este mai mare decat la L.Dragnea? Dar betivanul somer Orban care sprituieste pe unde apuca prin Parlament?

  • TelDrum e doza pentru astia ca tine, care se hranesc cu iluzii convenabile. Ancheta a inceput in 2007. Daca era ceva, se gasea pana acum.

  • Așa patesc cei care vor sa facă ceva pt România! A vrut 51% din gazele din Marea Neagră ,a vrut impozitarea suplimentară a profitului băncilor. Asta se plătește . Îl vor condamna in continuare și pt ca a cântat un cocos sau a băut ceai prea fierbinte primit mita. Dl Aurescu nu a câștigat teritoriul ăla din Marea Neagra ci Uniunea a intervenit pt a fi dat noua pt ca le trebuia lor. Ei știau ce deține acel teritoriu.Hahaha Prosti dar mulți doamne!!!

  • Veorico las-o jos ca behaie gandesti cu curul in loc de creier,nu mai sta pe vidanja 3 ca-ti fac creerii muci badea si cu popa ala raspopit,auzi la ei oania,pai fraiere nu stii cine a fost respectivul pe care-l pomenesti,daca prostia ar durea ar racni lumea de durere

Adauga un comentariu