Actualitate

Decizia judecătorilor CCR! Moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament – SURSE

Publicat: 28 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizia judecătorilor CCR Moțiunea de cenzură va fi votată în Parlament - SURSE
Judecătorii CCR au decis că există conflict juridic între Guvern și Parlament, dar se solicită Parlamentului să deruleze procedura, iar moțiunea de cenzură să fie votată

Decizie de ultimă oră! Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, 28 septembrie 2021, la doar trei zile după Congresul Partidului Național Liberal, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Vasile Cîțu.

Judecătorii CCR au hotărât astăzi că există conflict juridic între Guvern și Parlament, dar se solicită Parlamentului să deruleze procedura, iar moțiunea de cenzură să fie votată.

Potrivit unor surse ale știripesurse.ro, conflictul ar fi acela că moțiunea nu a fost dezbătută la timp. Explicații vor veni în orele următoare.

Există conflict juridic între Guvern și Parlament. Judecătorii CCR au decis

Conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, sesizat de Guvern în ceea ce privește maniera în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură depusă de Uniunea Salvați România PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor împotriva Cabinetului condus de premierul Florin Vasile Cîțu a fost judecat, marți, 28 septembrie 2021, de Curtea Constituțională a României.

Cabinetul PNL a acuzat faptul că nu au fost respectate procedurile în ceea ce privește semnăturilor şi a înştiinţării Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Guvernul a cerut vehement CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condiţiilor de validitate pentru iniţierea moţiunii de cenzură, cât şi sub cel al obligaţiei comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură.

Partidul Social Democrat a depus propria moțiune de cenzură

PSD a transmis inițial că va aștepta verdictul judecătorilor Curții Constituționale înainte de a depune moțiunea, însă, astăzi, s-a răzgândit. Așadar, indiferent de decizia judecătorilor, PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut o postare pe o rețea de socializare unde a menționat faptul că românii urăsc nedreptatea, aroganța și nu suferă să fie luați de proști.

”Pentru Iohannis și slugile PNL – TU NU CONTEZI!

Tu te chinui. Ești cinstit. Ai bun-simț. Respecți reguli. Plătești facturi. Muncești mult. Ai copii. Și ți-au închis iar școala!

Iohannis și lacheii PNL n-au reguli! N-au lege! Au doar privilegii!

Tu te chinui!

Iohannis și ai lui ți-au rânjit în față și ți-au spus direct că TU NU CONTEZI! Au aliniat toate instituțiile statului – alea care pe tine te-au cocoșat cu amenzi!, pentru ca niște ultrași cu carnet de partid să se îmbrâncească, să se îmbulzească și să se huiduie între ei!

Congresul PNL a fost un focar de infecție! Și sanitar, și moral! Dar pentru a-l ține, au schimbat legi peste noapte și ți-au ascuns ”strategic” 1.400 de cazuri COVID-19 doar în București.

Un “Festival al Sfidării Naționale”, după ce anul trecut ți-au ascuns morții pentru a face alegeri.

Te-au mințit! Te-au umilit! Pentru că ei cred că TU NU CONTEZI!

AJUNGE!

Românii urăsc NEDREPTATEA! Detestă AROGANȚA! Și NU SUFERĂ să fie luați de proști!

E timpul să punem STOP! E timpul ca TU SĂ CONTEZI! E timpul ca democrația și domnia legii să revină în România!!!

E timpul ca ei să plece acasă! Și tu să nu te mai chinui!

NOI suntem 20 de milioane, ei doar o mână de TICĂLOȘI care au capturat statul!

TU CONTEZI!”, scrie Marcel Ciolacu pe o rețea socială.

Adauga un comentariu