Sport

Decizia luată de Simona Halep după ce România a ajuns să joace barajul pentru Grupa Mondială în Fed Cup

Publicat: 13 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizia luată de Simona Halep după ce România a ajuns să joace barajul pentru Grupa Mondială în Fed Cup
SIMONA HALEP (ROU) TENNIS , AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE PARK, MELBOURNE, VICTORIA, AUSTRALIA, GRAND SLAM, HARD COURT, OUTDOOR, ITF, ATP, WTA, 2020, © TENNIS PHOTO NETWORK

România va întâlni Italia în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorți de la Londra. Simona Halep nu a participat la partida cu Rusia, de la Cluj-Napoca, și a luat decizia de a nu evolua pentru țara noastră nici în confruntarea care va avea loc în aprilie.

Simona Halep nu va reprezenta România nici la meciul cu Italia

Simona Halep a hotărât să nu reprezinte România nici la duelul cu Italia, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială, anunță ProTV. Campioana noastră consideră că există suficiente jucătoare capabile să o înlocuiască la întâlnirea care va avea loc pe 17-18 aprilie, cel mai probabil tot la Cluj-Napoca.
Altfel, la începutul lui 2020, sportiva noastră a anunțat că va fi foarte atentă la programul din acest an și că se va concentra pe Olimpiadă. Simona Halep a dezvăluit că, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, va renunța în acest an la participarea în Fed Cup. Acest lucru a fost confirmat ulterior și de Ion Țiriac.
Deși întâlnirea este crucială pentru România în vederea rămânerii în Grupa Mondială, Simona Halep a decis să nu se abată de la programul inițial și să nu evolueze în Fed Cup.

România – Italia, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială

România va juca pe teren propriu confruntarea cu Italia, în perioada 17-18 aprilie, după ce a fost învinsă în weekend la Cluj-Napoca, de Rusia, cu 3-2, în meci pentru calificarea la turneul final al competiției, însă în echipa noastră nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA – Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa a fost compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (198 WTA).
România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorți.
Italia (Jasmine Paolini, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câștigat Grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia și 3-0 cu Grecia.

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe. Italia se impunea în 1975, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franța), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre.

Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obținute de Virginia Ruzici și de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecșor obținea singura victorie a echipei noastre.
Italia are două jucătoare în top 100 WTA, Jasmine Paolini pe 94 și Camila Giorgi pe 100. Celelalte componente ale echipei sunt Giulia Gatto-Monticone – 149, Martina Trevisan – 152, Elisabetta Cocciaretto – 154.

Adauga un comentariu