International

Decizie de ultimă oră a Serbiei. Se cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români

Publicat: 14 aug. 2020
Decizie de ultimă oră a Serbiei. Se cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români
Decizie de ultimă oră a Serbiei
Statul sârb a luat o decizie de ultimă oră ce îi privește și pe români. Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, precum România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor fi obligați să prezinte un test negativ pentru noul coronavirus, au anunţat vineri, 14 august 2020, autorităţile de la Belgrad, transmite agenţia DPA.

Măsura luată de Serbia pentru românii care intră în țară

Măsura ce prevede ca cetățenii români, bulgari, croați și macedoni să prezinte un test negativ va intra în vigoare sâmbătă, 15 august 2020. Testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a precizat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.

Intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân în continuare nerestricţionate.

Serbia are în mod persistent un număr extrem de ridicat al noilor infecţii cu Covid-19, media zilnică a săptămânii trecute fiind de circa 250 de noi cazuri de COVID-19, dar autorităţile sanitare insistă că situaţia este stabilă şi se ameliorează uşor.

Italia extinde carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România

Italia extinde carantina obligatorie pentru români. Guvernul din Italia a hotărât să nu renunţe la măsura carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele venite din România. Aceasta a fost prelungită până pe 7 septembrie. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru cetăţenii din Bulgaria care, la fel ca romanii, au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu. Decretul care a fost publicat pe 8 august în Gazeta Oficială, prevede şi ca persoanele care vin din cele două țări să sune autoritățile sanitare.

Decizia guvernului italian vine din cauză că România este consideraa o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. După ce Italia a fost extrem de afectată de epidemia noului tip de coronavirus, pentru a evita importarea unor noi focare, autorităţile sunt acum foarte precaute. La intrarea în Italia, persoanele care vin din România şi Bulgaria vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni din Italia pot introduce măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Un exemplu în acest sens este regiunea Lazio care a hotărât să îi testeze pe românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. De exemplu, vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti, dar toţi au fost negativi.

Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile, în Slovenia

Slovenia a adoptat noi măsuri! Persoanele care vin din România trebuie să stea în carantină 14 zile. Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, guvernul sloven a ajunțat vineri că va fi impusă o perioadă de izolare de 14 zile pentru persoanele care vin din România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei.

În uma unei evaluări privind riscul de transmitere a SARS-Cov-2, România, Bulgaria, India, Bahamas şi cinci regiuni ale Spaniei au fost plasate pe ”lista roşie” întocmită de autorităţile slovene. Această măsură se aplică imediat și tuturor persoanelor, care provin din zonele menționate, indiferent de naționalitate. De asemenea, sunt exceptați călătorii care se află în tranzit.

În ceea ce privește cele cinci regiuni din Spania, acestea sunt: Valencia, Catalonia, Ţara Bascilor, Aragon şi Navarra.

Adauga un comentariu