Stiri medicale

Italia extinde carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Italia extinde carantina obligatorie de 14 zile pentru persoanele venite din România
Italia extinde carantina obligatorie pentru romani

Italia extinde carantina obligatorie pentru romani. Guvernul din Italia a hotarat să nu renunte la masura carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele venite din România. Aceasta a fost prelungita până pe 7 septembrie. Aceeasi masura a fost luata si pentru cetatenii din Bulgaria care, la fel ca romanii, au obligația de a sta 14 zile în izolare la domiciliu. Decretul care a fost publicat pe 8 august în Gazeta Oficială, prevede si ca persoanele care vin din cele două țări sa sune autoritățile sanitare.

Decizia guvernului italian vine din cauza ca România este consideraa o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Dupa ce Italia a fost extrem de afectata de epidemia noului tip de coronavirus, pentru a evita importarea unor noi focare, autorităţile sunt acum foarte precaute. La intrarea în Italia, persoanele care vin din Romania si Bulgaria vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni din Italia pot introduce măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Un exemplu in acest sens este regiunea Lazio care a hotărât să ii testeze pe românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. De exemplu, vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti, dar toţi au fost negativi.

Adauga un comentariu