Sport

Decizie importantă luată în privința Wimbledon 2021, turneu câștigat de Simona Halep în 2019

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decizie importantă luată în privința Wimbledon 2021 turneu câștigat de Simona Halep în 2019
Simona Halep

Ediția 2020 a turneului de la Wimbledon a fost anulată pentru prima oară de la Al Doilea Război Mondial din cauza noului coronavirus, care a făcut peste 42.000 de victime în Marea Britanie

Turneul de tenis de la Wimbledon, singurul Grand Slam pe iarbă, se va desfășura în 2021 conform programării, chiar dacă spectatorii nu vor avea acces în arene din cauza pandemiei de coronavirus, relatează ziarul The Times.
Ediția 2020 a turneului de la Wimbledon a fost anulată pentru prima oară de la Al Doilea Război Mondial din cauza noului coronavirus, care a făcut peste 42.000 de victime în Marea Britanie.

Simona Halep s-a impus la Wimbledon în 2019

All England Lawn Tennis Club, care organizează Grand Slam-ul britanic, era reticent privind un turneu fără spectatori, așa cum s-a întâmplat la US Open, dar, în timp, și-a schimbat poziția, susține The Times.
Organizatorii au precizat într-un comunicat că se implică activ în planificarea turneului pentru anul viitor și se iau în considerare diverse scenarii, dar mai sunt multe luni la dispoziție înainte de finalizarea unui plan.

Simona Halep a învins-o în 2019 pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2

În acest an, turneul de la Wimbledon a beneficiat de o asigurare, care i-a permis diminuarea pierderilor, dar pentru 2021 nu va mai dispune de această facilitate, iar anularea Grand Slam-ului va avea un impact financiar major asupra tenisului britanic.
Tenismanul Andy Murray, dublu campion la Wimbledon, a opinat că în 2021 turneul trebuie să se desfășoare cu sau fără spectatori și, punctul lui de vedere, ar putea avea un impact asupra organizatorilor.
Ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon este programată să debuteze pe 28 iunie.

Ana Bogdan a câștigat peste 1.4 milioane de euro din tenis

Jucătoarea din Sinaia, locul 93 WTA, i-a ținut piept adversarei, însă a cedat în setul decisiv. Pentru prestația de la Roland Garros, Ana Bogdan va primi un cec de 84.000 de euro.
Astfel, sportiva din România a depășit 1,4 milioane de dolari câștigați de-a lungul carierei sale în lumea tenisului.
Prestația româncei în partida cu Sofia Kenin a fost remarcată de presa internațională.

”Totuși, nu a fost atât de simplu pe cât pare (n.r. – pentru Kenin), în cele din urmă: de la 0-40, la 1-5 în decisiv, Bogdan a transformat penultimul game al meciului într-o mini-epopee de șapte minute.
A salvat cele trei puncte de meci, și-a luat game-ul, apoi a avut două puncte de break în următorul game, care a ajuns să fie aproape la fel de lung (șase minute și 33 de secunde). Dar Kenin a câștigat și a ajuns în turul trei”, a scris The Guardian

Ana Bogdan a reușit o partidă bună, în turul doi de la Roland Garros

Ana Bogdan (27 de ani) a reușit o partidă bună, în turul doi de la Roland Garros, în fața
americancei Sofia Kenin (21 de ani), a patra favorită a turneului. În final, românca a pierdut (6-3, 3-6, 2-6), după un meci de peste o oră.

”Bogdan a avut o ultimă poziție curajoasă, salvând trei puncte de meci la rând ca să prelungească setul decisiv. Apoi a pus iar presiune pe Kenin, având trei mingi de break, în momentul în care americanca servea pentru meci”, a remarcat site-ul WTA.

Dacă ar fi reușit să treacă de Kenin, Ana Bogdan ar fi ajuns în premieră în turul al treilea de la Roland Garros. În 2018, românca s-a oprit la Paris tot în turul al doilea.
Cea mai bună performanță a jucătoarei din Sinaia la un grand-slam este un tur trei la Australian Open, în 2018. În același an, în iunie, Ana Bogdan a ocupat cea mai bună poziție din carieră în ierarhia WTA: 59.

Adauga un comentariu