Actualitate

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis – LIVE VIDEO

Publicat: 21 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Declarație de presă susținută de Președintele României Klaus Iohannis - LIVE VIDEO
Klaus Iohannis a sunat personal mai mulți lideri de filiale ai PNL pentru a le cere să sprijine varianta intrării PSD la guvernare

Miercuri, 21 aprilie, președintele României Klaus Iohannis, susține o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a depus jurământul în cadrul ceremoniei de învestire.

Liderul statului a avut astăzi prima apariție publică, la o săptămână de la declanșarea crizei din coaliție ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu.

„Coaliția a trecut printr-un moment mai dificil. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este. Iar răspunsul a fost unul bun. Liderii coaliției au dat dovadă de maturitate și am încredere că vor continua să rămână la fel de uniți.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, declarație de presă: „Prioritatea zero este acum lupta cu pandemia”

După eliminarea tensiunilor din coaliție, din cauza demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, Klaus Iohannis a declarat că prioritatea României din acest moment este pandemia și salvarea vieții oamenilor.

Președintele a precizat că de la noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, se așteaptă la responsabilitate și implicare. În plus, a subliniat că este extrem de important ca aceasta să comunice constant, să le explice românilor planul de măsuri.

Iohannis le-a solicitat guvernanților să aibă mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate. De asemenea, el le-a cerut acestora să aibă ca prioritate agenda cetățeanului.

Prioritatea 0 e acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. Sunt zeci de mii de firme cu probleme, sisiemul de educație trebuie să se adapteze. Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate și implicare. E extrem de important să comunice constant, să le explice românilor planul de măsuri

Nu e momentul intensificării disputelor și al orgoliilor politice din nicio parte. Doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte soluții pentru oameni, însă aceste diferențe de abordări nu trebuie să
Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate. Le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului

Klaus Iohannis se arată revoltat față de crizele provocate de guvernanți

Șeful statului spune că misiunea miniștrilor este de a rezolva crize, nu e a provoca noi crize. Marile teme în jurul cărora trebuie să graviteze miniștrii sunt reformarea statului, repornirea economiei și investițiile.

Tototdată, Iohannis a invitat românii să se vaccineze, subliniind că dincolo de restricțiile inevitabile, cea mai sigură cale de a stopa răspândirea virusului este vaccinarea.

Miniștrii au misiunea să rezolve crize, și nu să provoace crize noi. Actuala majoritate e cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să livrăm reformele promise. Reformarea statului, repornirea economiei, investiții, toate acestea sunt marile teme în jurul cărora e necesară coalizarea guvernanților. În acest moment trebuie să gestionăm cât mai bine epidemie. Dincolo de restricțiile inevitabile, cea mai sigură cale de a stopa răspândirea virusului este vaccinarea. Suntem și noi tot mai aproape de momentul în care putem reveni la normalitate. Singura condiție e continuarea vaccinării la cote ridicate. Asta vă îndemn, dragi români”, a declarat președintele României.

Articol în curs de actualizare

Adauga un comentariu