National

Declarații emoționante făcute de un protestatar octogenar: „Merg cu frică și mă uit să nu cumva să mă amendeze”

Publicat: 31 mart. 2021
Proteste București
Declarații emoționante făcute de un bătrân aflat la protest

Domnul Filip, numit „Îngerul protestelor”, a mărturisit în exclusivitate pentru Antena 3, de ce a venit în fiecare zi la proteste. Octogenarul a lansat şi un apel către guvernați să aibă grijă de populație că de aici vin banii nu din împrumuturi.

Pensionarul a declarat cu o luciditate demnă de admirat că a fost în piaţa Universităţii şi în 1989 inspirat de un motiv puternic pe care îl invocă şi acum: libertatea.

El a declarat că a muncit 43 de ani, a avut grijă de el şi din pensia infimă de 220 de lei pe lună își duce zilele conștient şi mulțumit. El le-a cerut guvernanților să aibă grijă de cei care nu mai au nimic în aceste vremuri tulburi, că poporul i-a ales şi din munca românilor vin şi salariile lor.

„Am fost în Piața Universității și în ’89 am stat pentru libertate eu am venit pentru libertate, să fim liber, să nu fim obligați să stăm în casă, să nu putem vorbi.

Libertate înseamnă foarte simplu, să merg liber pe stradă, fără mască, fără să stai cu frică, că vine şi te amendează vreun jandarm. Merg cu frică și mă uit să nu cumva să mă amendeze, pentru că am o pensie și dacă îmi ia din pensie ce mă fac? Am 220 de lei pensie, adică îmi trebuie pentru medicamente, nu pot să plec în concediu în afară, că mă limitez la banii ăștia.

Eu am muncit 43 de ani neîntrerupt, dar mulțumesc de Dumnezeu atât cât am tot cu ăștia mă întind. Am fost la munca de jos, am ajuns tehnician, apoi am ajuns la centrala Centrocoop, am fost șeful CTC, am avut 32 de secții de producție pe care le controlam din punct de vedere calitativ. Am făcut gimnastică de aia mai țin în vigoare, dar nu toți sunt așa. Eu am făcut sport. Am mers și 5 ore pe jos”, a spus domnul Filip.

Comentarii
  • Taica, ai luat-o razna. In Piata Universitatii era pentru libertate, aici manifastati pentru a se permiteraspandirea virusului. Stai frumos acasa si vezi de nepoti sau stranepoti. In locul jandarmilor, m-as uita dupa tine, daca aapari din nou la proteste si ti-as trage o amenda sa iti amintesti de ea toata viata.Hodorogule!

Adauga un comentariu