Stiri medicale

Covid-19: în Italia, declarațiile lui Andrea Bocelli provoacă un imens scandal

Publicat: 31 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Covid-19 în Italia declarațiile lui Andrea Bocelli provoacă un imens scandal
Declaratii socante ale lui Andrea Bocelli

Declaratii socante ale lui Andrea Bocelli. Tenorul italian Andrea Bocelli a fost in prim plan în ultimele zile. Artistul a făcut într-adevăr observații neasteptate despre pandemia Covid-19, subestimând virusul și denigrând izolarea.

În timp ce Italia a fost grav afectată de epidemia Covid-19, cuvintele rostite în urmă cu câteva zile de tenorul Andrea Bocelli în fața Senatului italian nu dau bine. Cântărețul de operă a făcut observații socante despre Sars-CoV-2.

„Am încercat să analizez realitatea și mi-am dat seama că lucrurile nu merg așa cum ni s-a spus”, a spus Andrea Bocelli. „Când am început să-mi exprim îndoieli cu privire la gravitatea acestei așa-numite pandemii, primii care m-au atacat au fost fiii mei care mi-au spus să am grijă de La Tosca și Madame Butterfly”, a continuat cântăretul. Acesta din urmă a adăugat că nu cunoscuse pe nimeni care să fi solicitat o internare la terapie intensivă din cauza Covid-19.

Declaratii socante ale lui Andrea Bocelli

Tenorul și-a continuat discursul denigrând măsurile impuse în aplicare de autoritățile italiene: „Au fost momente în care, detașându-mă de orice parte politică, m-am simțit umilit și jignit. Când am auzit că îmi este lipsită libertatea de a părăsi casa fără să fi comis o crimă, am fost jignit. Aș dori să mărturisesc în mod public că uneori am ascultat voluntar această interdicție, deoarece nu mi s-a părut corect, nici măcar benefic, să stau acasă”, a mărturisit Andrea Bocelli, potrivit Sante Magazine.

In conditiile in care tenorul și-a petrecut izolarea în marele sau conac, aceste comentarii sunt socante. Mai ales că artistul nu a avut întotdeauna un astfel de discurs, nici in martie, cand din contra a sfatuit toată lumea să rămână acasă. La sfârșitul lunii mai, cântărețul de operă a susținut chiar că a fost victima coronavirusului și că a trăit „un coșmar”, cu toată familia sa infectată.

Șocați de schimbarea de ton, mai multe persoane publice italiene, inclusiv rapperul Fedez, l-au invitat să respecte cei 35.000 de morți din Covid-19 din Italia și să nu mai considere pandemia drept ficțiune științifică.

Forțat să explice această declarație controversată în Senat, Andrea Bocelli și-a cerut scuze în mod clar într-un videoclip, afirmând că a fost înțeles greșit: „Nu sunt un negationist, sunt un optimist și plec de acolo cu o rugăciune”, a asigurat tenorul.

Adauga un comentariu