Actualitate

Demisia ministrului Lucian Bode, cerută de un parlamentar social democrat

Publicat: 28 sept. 2021
Lucian Bode în sacou bleumarin și cămașă albă
Radu Cristescu se arată revoltat de faptul că Lucian Bode a permis organizarea congresului Partidului Național Liberal de la București

Parlamentarul Partidului Social Democrat, Radu Cristescu, îi cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Oficialul se arată revoltat de faptul că Lucian Bode a permis organizarea congresului Partidului Național Liberal de la București, unde au participat nu mai puțin de 5.000 de persoane, în contextul actual al pandemiei de Covid-19.

„BODE, IRESPONSABILULE, ITI CER DEMISIA URGENT.

Au trecut 72 de ore de la festivalul nesimțirii, alias congresul PNL de la Romexpo, în care 5000 de inși s-au adunat să-și aleagă noul Papă, în plină pandemie, vrînd parcă să se asigure că virusul va fi împrăștiat în toate județele țării. Nimic nou sub soare: în secolul 14, un alt Papă chema credincioșii să vină și să se roage în grup împotriva Marii Ciume, reușind doar să o răspîndească și mai tare. Au trecut 72 de ore și ministrul de Interne – și, mai grav, ministru interimar la Justiție -, Lucian Bode, încă nu a avut decența să-și prezinte demisia după ce a girat iresponsabilitatea de la Romexpo, încălcând toate legile și regulamentele în vigoare.

Ori poate acele reguli se aplică doar românilor de rînd, cei care plătesc taxele, nu le și spoliază. Chiar „trebuie să moară oameni”, cum zicea Iohanis după tragedia de la Colectiv, pentru ca acest figurant liberal să plece? Lucian Bode, șarlatan iresponsabil, tu nu mai ai dreptul să stai un minut pe scaunul de ministru. Dă-ți demisia neîntîrziat și cere scuze tuturor românilor”, a spus Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că al patrulea val al pandemiei de coronavirus aduce în România o creștere spectaculoasă a numărului săptămânal de cazuri noi. Cu mult mai multe teste efectuate zilnic în comparație cu primăvara, inclusiv teste rapide, statistica oficială arată că în săptămâna 20 – 26 septembrie numărul cazurilor noi a depășit vârful săptămânal din valul al treilea, înregistrat în perioada 22 – 28 martie 2021.

Adrian Oros și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Agriculturii

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a transmis astăzi, 28 septembrie 2021, faptul că își va depune demisia din funcție deoarece Florin Cîțu nu a considerat prioritară agricultura și industria alimentară pentru România. De asemenea, un alt motiv este acela că în PNRR nu a fost inclus niciun proiect major pentru agricultură.

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Cîțu, agricultură și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare şi distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Mulţumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, a scris ministrul Adrian Oros.

Adauga un comentariu